Untitled-2

T.C.

ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

Rüzgarlı Sosyal Güvenlik Merkezi Gayrimenkul Satış İlanı

Dosya No: 2015/04 SATIŞ

Kurumumuzca bir borçtan dolayı, haczedilerek satışına karar verilen, aşağıda nitelikleri belirtilen gayrimenkul, yine aşağıda belirtilen esaslar dahilinde 6183 sayılı A.A.T.U.H.Kanuna göre açık arttırma suretiyle satışa çıkarılmıştır. Açık arttırma, Rüzgarlı Sosyal Güvenlik Merkezi İhale Salonu Rüzgarlı Cad. No:8 Ulus / ANKARA adresinde yapılacaktır.

1-Satışa Çıkarılan Gayrimenkulün Bulunduğu Yer Ve Konumu:

İLİ / İLÇESİ / MAH : Ankara / Haymana / Kayabaşı

ADA / PARSEL NO / CİLT / SAYFA NO / CİNSİ : 400 /1 /20 / 2439 / Arsa

2-İmar Durumu Ve Vasıfları: Satışı yapılacak gayrimenkul; Ankara ili, Haymana İlçesi, Kayabaşı Mahallesi, 400 ada, 1 parselde kayıtlı 11500m2 yüzölçümlü, ve arsa niteliğindedir.Gayrımenkul Fevzi ŞANCI,Doğan Zeki OLGAZ ve Güller HAN adına kayıtlı olup,Fevzi ŞANCI hissesine düşen 1/3 hissesi ve 3.833,33m2 si satılacaktır.Haymana Belediyesinden alınan bilgiye göre gayrımenkul ayrık nizam tarzında,bodrumhariç 2 kat kaçak seviyesi : 6,50mt,Kaks:0,50 yapılaşma şartlarına haizdir.Gayrımenkulün bulunduğu bölge daha çok tarım amaçlı olarak tercih edilir.Gayrımenkulun bulunduğu bölgede arz/talep ilişkisinin düşük olduğu gözlemlenmiştir.Gayrımenkulün belediyenin sağladığı altyapı olanaklarından faydalanan bir mevkide olması, alanı ve çevresi gayrımenkulün değerine etken eden faktörlerdir.Gayrımenkul Haymana yönünden Ankara istikametine ilerlenirken sağ tarafta yer alan oto sanayiyi geçtikten sonra yaklaşık 500mt ileride sağ tarafta bulunmaktadır.Ankara yoluna cepheli olup,çevresinde tarım maçlı kullanılan çok sayıda tarla ve benzer nitelikte boş imarlı arsalar mevcuttur.Gayrımenkulün bulunduğu parsel üzerinde herhangi bir yapı mevcut değildir.Gayrımenkul geometrik olarak dörtgen şekle ve eğimli bir topoğrafyaya sahip olup,zemininin taşlık olması nedeniyle tarımsal olarak kullanılmaz olduğu görülmüştür.Satışı yapılacak gayrımenkul alanı konut alanı kalmakta olup, komşu parsel sınırlarını belirleyici unsur bulunmamaktadır.Çevresinde benzer özelliklerde imarlı boş arsalar mevcuttur.

3-Gayrimenkulun Arttırmaya Esas Muhammen Değeri: Satışı yapılacak 1/3 hisseli gayrimenkulün muhammen bedeli 150.000,00-TL (YüzeelibinTL) olarak tespit edilmiştir.

4-Arttırmaya Katılacaklardan Alınacak Teminatın Tutarı Ve Çeşidi: Arttırmalara katılmak isteyenlerden, gayrimenkulün arttırmaya esas rayiç değerinin %7,5’u 11.250,00-TL(onbirbinikiyüzelliTL) oranında teminat alınır. Teminat olarak 6183 sayılı A.A.T.U.H.Kanunun 10. maddesinin 1-4 bentlerinde sayılan para, bankalar tarafından verilecek teminat mektupları (banka teminat mektuplarının kesin ve süresiz olmaları ve ihale gününden iki gün önce Müdürlüğümüze verilmesi), Hazine ve tahvil bonoları, Hükümetçe belli edilecek Milli Esham ve tahvilatları(teminat kabul edilmesine en yakın borsa cetvelleri üzerinden %15 noksanı ile değerlendirilir)en geç ihale günü, ihale saatine kadar Merkezimiz İcra Satış Komisyonuna elden vermeleri gerekmektedir. İhale üzerinde kalmayana teminatları iade edilecektir.

5-Satışın Yapılacağı Yer, Gün ve Saat: Birinci açık arttırma 12.07.2016 gün, 14:00–14:10 Saatleri arasında Rüzgarlı Sosyal Güvenlik Merkezi İhale Salonu Rüzgarlı cad. No:8 Ulus / ANKARA adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci açık artırmada tayin edilen zamanda gayrimenkulün, üç defa bağırıldıktan sonra teklif edilen en yüksek bedel, muhammen bedelin %75’i, satış masrafları ve rüçhanlı alacakların toplam miktarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale edilir. Artırılan bedel bu miktarı bulmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak kaydıyla 19.07.2016 günü aynı yer ve aynı saatte ikinci açık artırma yapılacaktır. İkinci açık artırmada muhammen bedelin %40’ı, satış masrafları ve rüçhanlı alacakların toplam miktarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadarki; birinci açık artırmada istekli çıkmaz veya pey sürülmezse ikinci açık artırmada 6183 sayılı A.A.T.U.H.Kanunun 94. maddesi gereğince birinci açık artırmadaki şartlar aranacaktır.

6-Satış peşin para ile yapılır. Alıcının talebine binaen 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir.

7-Arttırma sonunda satış söz konusu olduğu takdirde satışla ilgili tüm harçlar ve vergiler(Resmi İhale Pulu, Damga Vergisi, KDV, Tapu Alım-Satım Harcı ve Masrafları, Tellaliye Resmi, Gayrimenkul Teslim Masrafı, Tahliye ve Tahliye Masrafı v.s.) alıcıya aittir.

8-Gayrimenkulun aynından doğan birikmiş vergiler, ihale bedelinden ödenecektir.

9-Satışa çıkarılan gayrimenkule ait satış şartnamesi, ilan tarihinden itibaren herkesin görebileceği Rüzgarlı Sosyal Güvenlik Merkezi İcra Satış Servisinde açık olup, masrafları verildiği takdirde temin edilebilir.

10-Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse, ihale bedelini hemen veya süre verilirse verilen süre içinde ödemekle yükümlüdür. Aksi takdirde ihale kararı feshedilir. Gayrimenkul, satış komisyonunca hemen 7 gün süre ile arttırmaya çıkarılır. Bu arttırmada ilgililere herhangi bir tebliğ yapılmaz. Yalnız ilanla yetinilir. Gayrimenkul en çok arttırana ihale edilir. Birinci kez ihale yapılan kimse, iki ihale arasındaki farktan ve diğer zarardan mesul olup, ihale farkı ve geçen günlerin faizi ayrıca hükme gerek kalmaksızın teminattan mahsubu yapıldıktan sonra bakiyesi 6183 sayılı A.A.T.U.H.Kanun hükmüne göre Rüzgarlı Sosyal Güvenlik Merkezi İcra Satış Servisince tahsil olunur.

11-İpotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin ve irtifak hakkı sahiplilerin bu gayrimenkul üzerindeki hakları hususu ile faiz ve masrafa dair iddiaların dayanağı belgelerle 15 gün içinde Merkezimiz İcra Satış Servisine bildirmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

12-İhaleye katılmak isteyenlerin; gayrimenkulün arttırmaya esas muhammen değerinin, %7,5’u olan 11.250,00.-TL(onbirbinikiyüzelliTL) geçici teminatı nakit olarak, birinci açık arttırma günü olan 12.07.2016 günü saat 14:00’a, alıcı çıkmaz ise ikinci açık arttırma günü olan 19.07.2016 günü saat 14:00’a kadar Merkezimiz İcra Satış komisyonuna teslim etmek zorundadırlar.

13-Arttırmaya katılmak isteyenlerin, şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin Merkezimiz İcra Satış Servisine 2015/04-Satış dosya numarası ile başvurmaları ilan olunur.(ilgililer tabirine irtifak sahipleri dahildir.)

14-İş bu ilan ilgililere tebliğe verilmiş olup, tebligat yapılamayan tüm taraflara(haciz koyduran, takyidat’ı olan, alacaklı, borçlu, 3.şahıslara v.b.)ilanen tebligat yerine geçer.

15-6183 sayılı kanunun 108.maddesinde sayılanlar açık arttırmaya katılamazlar.