1 Mayıs'ta İstanbul Saraçhane'de bulunan Bozdoğan Kemeri'nde yaşanan polis müdahalesine karşı koydukları gerekçesiyle dün ev baskınlarıyla gözaltına alınan 29 kişi olmak üzere toplamda 64 kişinin Çağlayan Adliyesi'nde ifadeleri alınıyor.  İfade için toplamda 26 savcı görevlendirildi.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir kişi gözaltına alındı Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir kişi gözaltına alındı

T24'ten Buse Söğütlü'nün haberine göre 1 Mayıs sabahı Taksim ve çevresinde gözaltına alınanların 35'inin gözaltı süresi, iki kez üst üste birer günlüğüne uzatılmıştı. Dün sabah saatlerinde de ev baskınlarıyla 29 kişi gözaltına alınmıştı. Halkevleri, Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD), Sol Parti, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Öğrenci Faaliyeti ve Sosyalist Mücadele İnisiyatifi (SMİ) sabah saatlerinde sosyal medya paylaşımları yaparak üyelerinin gözaltına alındığını duyurmuş; hakkında gözaltı kararı olanların sayısının da 47 olduğu öğrenilmişti. 

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin soruşturma evrakına göre; hakkında gözaltı kararı bulunan 47 kişi, “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet, kamu malına zarar vermek ve görevli memura mukavemet” ile suçlanıyor.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar