İSTANBUL (AA) - Paribu, Dünya Sanat Günü kapsamında, yaratıcı endüstriler alanında öğrenim gören gençleri desteklediği "10 Creative Fellows" programının ikinci dönemini başlattı.

Paribu Uniq Office'te gerçekleştirilen basın buluşmasında, Paribu'nun 2023'te başlattığı programın ilk dönem çıktıları ile ikinci dönemine ilişkin detaylar paylaşıldı.

Toplantıya katılan Paribu Kurucu ve CEO'su Yasin Oral, paydaşların da desteğiyle yaratıcı endüstriler alanında kendini geliştirmek isteyen gençlerin projelerini hayata geçirmek için destek verdiklerini söyledi.

Sivas'ta uyuşturucu operasyonunda yakalanan 4 kişi tutuklandı Sivas'ta uyuşturucu operasyonunda yakalanan 4 kişi tutuklandı

Programın ilk döneminin başarılı olduğunu vurgulayan Oral, sonrasında neler çıkacağını merakla beklediklerini dile getirerek, "Umuyorum hep birlikte devamını getiririz." dedi.

- "Sanat, teknoloji ve insan boyutuyla bakıyoruz"

"Paribu'nun Kültür Sanat Destek Yaklaşımı ve Etki Analizi Bulguları" başlıklı sunum yapan Katalist Kurucu Ortağı Jülide Erdoğan da Paribu'nun kültür sanat destek yaklaşımı üzerine programı kurguladıklarını belirterek, yaratıcı endüstrilere sanat, teknoloji ve insan boyutuyla bakmaya çalıştıklarını kaydetti.

Erdoğan, gerçekleştirilen çalışmaların, sanata erişmek isteyen herkese etki eden bir boyutu bulunduğunu aktararak, Paribu'nun kültür sanat destek yaklaşımında, kültür sanat mekanlarının ve etkinliklerinin yaygınlaşması ve bağımsız alternatif kültür sanat üretiminin sürdürülmesi gibi konuların öne çıktığını ifade etti.

- Katılımcılar deneyimlerini paylaştı

Toplantının ardından gerçekleşen "Yaratıcılığın Onlarca Yolu" başlıklı panelde, programın mentorlarından İKSV Alt Kat Yöneticisi Eda Göknar ve HOOD Base Kurucu Ortağı Murat Kılıkçıer ile ilk dönem katılımcılarından Berkay Okur ve Edanur Dursun konuşmacı olarak yer aldı.

Göknar ve Kılıkçıer'in yaratıcı endüstrilere gençlerin katılımı ve bu endüstrilerde iş birliklerinin güçlenmesinin yollarına değindiği panelde, Dursun ve Okur ise programın kendi projelerine etkisini anlattı.

Paribu Sosyal Sorumluluk Programları Yöneticisi Meltem Haykır ise ikinci dönem için planlanan çalışmaları paylaştı.

Katılımcıların sorularının da cevaplandığı etkinlik, ilk dönem katılımcılarından Seren Konak'ın projesi kapsamında düzenlenen boyama atölyesiyle sona erdi.

Başvuruların 7 Haziran'a kadar devam edeceği programla ilgili detaylı bilgiye "https://www.paribu.com/blog/10-creative-fellows" adresinden ulaşılabilecek.

Kaynak: aa