Türkiye’nin ilk eğlence fuarı ATRAX, 4’ncü yılında uluslararası organizasyon olarak büyümeye devam ediyor. Türkiye eğlence sektöründe 12 milyar dolara ulaşarak dünyada en hızlı büyüyen 9 ülke arasında yer alıyor. Uluslararası düzeyde birçok katılımcıyı 3-5 Aralık’ta İstanbul’da ağırlamaya hazırlanan ATRAX 2015, Türkiye’nin yanı sıra büyük eğlence projelerinin uygulandığı Ortadoğu, Balkan, Kafkas, Afrika, Rusya, Türki Cumhuriyetleri ve Avrupa ülkelerinden sektör profesyonellerine ve yatırımcılarına yol gösterecek bir platform olacak ve yeni işbirliklerine ortam sağlayacak.

Dünya’da eğlence sektörünün yeme-içme dahil büyüklüğü 1,9 trilyon dolara ulaşırken Türkiye’de ise bu pazarın büyüklüğü 12 milyar dolara yükseldi. Türkiye’nin 2017 yılında toplam büyüklüğünün 17,5 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor. Dünyanın önde gelen eğlence tesisi yatırımcılarını, oyun ve ekipman üreticilerini, etkinlik organizatörü firmalarını, turistik işletme sahiplerini, belediye yöneticilerini ve mimarları buluşturan Eğlence-Aktivite, Park-Rekreasyon Endüstrisi ve Hizmetleri Fuarı ATRAX 2015, belediye parklarından, otel eğlence alanlarına, tema parklardan, AVM eğlence alanlarına kadar eğlence sektörünün tüm alanlarını bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Uluslararası düzeyde birçok katılımcıyı İstanbul’da ağırlayacak olan ATRAX 2015, Türkiye’nin yanı sıra büyük eğlence projelerinin uygulandığı Ortadoğu, Balkan, Kafkas, Afrika, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Avrupa ülkelerinden sektör profesyonellerine ve yatırımcılarına yol gösterecek bir platform olacak ve yeni işbirliklerine ortam sağlayacak. ATRAX 2014, geçen yıl üçüncü kez düzenlenmesine rağmen toplam 30 ülkeden 195 katılımcı firmayı İstanbul’da ağırlayarak sektörde önemli bir etki yarattı. Katılımcılara uluslararası boyutta yeni iş bağlantıları kurma fırsatı sunan ATRAX Fuarı’nı 8 bin 650 sektör profesyoneli ziyaret etti. Bu yıl iki salon ve fuaye ile birlikte 3 bölümden oluşan ATRAX 2015 geniş bir alana sahip olacak.

Event profesyonelleri ilk kez bir araya gelecek

Türkiye’nin ilk eğlence fuarı ATRAX, 4. yılında uluslararası organizasyon olarak büyümeye devam ediyor. Belediyeler, oteller, alışveriş merkezleri, toplu konut projeleri, turizm yatırımcıları, çevre ülkelerden sektör alıcıları, tema park - eğlence park sahipleri ve işletmecilerinin artan ilgisi sektörün çift rakamlarda büyümesini sağladı. Bu büyük değişimde Türkiye’nin ve çevre ülkelerin tek ihtisas fuarı olarak eğlence-etkinlik, park-rekreasyon sektörünü çatısı altında toplayan ATRAX, sektörün büyümesine katkı sağlarken yeni iş fırsatları sunmaya devam ediyor. Hızlı büyüyen rekreasyon alanı yatırımlarının ihtiyacı olan her türlü park, aktivite-tesis ekipmanları, spor ekipmanları ATRAX ’da sergilenirken, festival, konser, parti, show, sahne sanatları eğlence etkinlik organizasyonu sektöründe hizmet veren kurum ve kuruluşlar yine ATRAX çatısı altında sektör profesyonelleri ile bu önemli ticaret platformda bir araya gelecek.

Tema park eğlence çeşitliliğini artıracak

Şehir ve çevresinde yaşayan her yaştaki insanın yaşam kalitesini arttıracak eğlence, dinlence ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi hizmetler sunmak isteyen belediyeler son dönemlerde rekreasyon başlığı altında içinde tema park, spor alanları, çocuk oyun grupları, parklar, müze, hobi bahçeleri, etkinlik ve festival alanları, buz pisti olan çok geniş eğlence ve dinlence alanları oluşturmaya başladı. Hem büyük illerde hem de ilçelerdeki bu hızlı dönüşüm Türkiye’de eğlence-etkinlik, park-rekreasyon sektörünü tetiklemeye devam ediyor. Türkiye’deki oteller, daha fazla müşteri ağırlamak ve müşteri sadakati yaratmak için eğlence çeşitliliğini arttırmaya başladı. Barındırdıkları su parkları ve su oyun gruplarını, animasyon malzemelerini sürekli yenileyen oteller şimdi daha farklı eğlence arayışına girmeye başladılar. Rixos Hotel yeni inşa ettiği otel ile birlikte çok büyük bir tema park projesini hayata geçirerek eğlence çeşitliliği konusunda atağa geçti.

Toplu konut projelerinde tema parklar artacak

Genç nüfusu giderek artan Türkiye’de toplu konut projeleri de giderek artıyor. Yeni toplu konut projeleri içerdikleri eğlence ve dinlence alanları ile farklılaşmaya çalışıyor. Tema İstanbul konut projesi kapsamında yapımı devam eden Tema World; Doğu, Batı kültürünü ve geçmiş zamanın İstanbul’unu sergileyen, 360 bin metrekare alanıyla Avrupa’nın en gözde eğlence parklarından biri olmayı hedefliyor. Önümüzdeki günlerde yeni toplu konut projelerine ait tema parkların hayata geçirilmesi bekleniyor.