Çankaya Yardımlaşma ve Ekonomik Dayanışma Derneği (ÇAYED) Yarım Elma, Ramazan Ayı’nda herkesin sofrasında bir dilim elma olmaya devam ediyor.

Yarım Elma bağışçıların da desteğiyle her gün daha fazla haneye gıda kolisi ulaştırıyor.Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre,Çankaya Yardımlaşma ve Ekonomik Dayanışma Derneği (ÇAYED) Yarım Elma, sürekli olarak yaptığı yardımları Ramazan Ayı dolayısıyla artırdı. Kayıtlı 7 bin 500 üyesi bulunan ÇAYED Yarım Elma, kayıtlı olan ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra mahalle muhtarlıklarınca bildirilen ihtiyaç sahibi vatandaşlara da desteğini sürdürüyor. Evlerinden Yarım Elma servisleriyle alınan vatandaşlar dernek merkezine getiriliyor; gıda ve giyim ihtiyaçları temin edildikten sonra tekrar evlerine bırakılıyorlar.

275 Öğrencinin evini döşedi

ÇAYED Yarım Elma, Ramazan Bayramı’na yönelik çalışmalarını da sürdürüyor. Vatandaşların zor gününde yanında olmaya özen gösteren Yarım Elma, desteğini gıda ve giysi ile sınırlamıyor. Özellikle üniversite öğrencilerine ve yeni bir hayat kurmak isteyen şiddet mağduru kadınlara ev eşyası yardımında bulunan ÇAYED Yarım Elma, 2014-2015 öğrenim yılında 275 üniversite öğrencisinin yuvasını kurdu; 155 aileye ise çeşitli ev eşyası yardımında bulundu.

Çocuklar yoksun kalmıyor

Yarım Elma’ya sosyal medya yoluyla, telefon ya da bizzat başvuran hiç kimsenin talebini geri çevirmeyen dernek, kitap, gıda, giysi, ayakkabı, bot, eşya, oyuncak, temizlik malzemesi gibi çeşitli yardımlarda bulunuyor. Şehir dışından gelen kitap, kırtasiye ve giysi taleplerini de karşılayan Yarım Elma, sosyal desteğini, 7’den 77’ye herkese ve uzak diyarlara da ulaştırıyor. Çocukları yoksunlukla karşı karşıya bırakmamak için soğuk kış günlerinde özellikle gelir düzeyi düşük bölgelerdeki okulları ziyaret eden Yarım Elma ekibi, çocukların ihtiyacı olan bot, mont gibi giyeceklerin yanı sıra hayal ettikleri oyuncakları ve kitapları da armağan etti.

Bir yılda 18 bin 680 kişiye yardım

Vatandaşların temel ihtiyaçlarını ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için bağışçıları da harekete geçiren ÇAYED Yarım Elma, Ramazan Ayı boyunca yaklaşık 5 bin koli gıda yardımında bulunmayı hedefliyor. Yarım Elma, bu yıl içerisinde ise 18 bin 680 kişiye temel gıda, giysi, ayakkabı, bot, mont, kitap, kırtasiye, oyuncak, mobilya, beyaz eşya, spor malzemesi, tekerlekli sandalye gibi çeşitli ihtiyaçların ulaşmasını sağladı. Yarım Elma’ya destek olmak isteyen yardımsever vatandaşlar da 474 00 10 numaralı telefondan iletişime geçerek, yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirler.