Çankaya Belediyesi, Mühye’de bulunan Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Mayıs ayında toplam 2 bin 73 hayvan tedavi etti.

Kısırlaştırma, aşılama, ameliyat gibi tıbbı müdahalelerin yapıldığı hayvanlardan kısırlaştırılarak bölgesine bırakılanların sayısı ise 251.

Çankaya Belediyesinin barınağındaki 118 sokak hayvanına da son bir ay içerisinde kendilerine sıcak bir yuva buldu. Sokak hayvanlarına dair çalışmalarına aralıksız devam eden Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Mayıs ayında 2 bin 73 sokak hayvanını tedavi etti. Çalışmalar kapsamında 278 sokak hayvanı kısırlaştırıldı, hayvanlardan 251’i bölgelerine geri bırakıldı.

Çankaya sınırları içerisinde kuduz aşılaması yapmayı da ihmal etmeyen Belediye geçen ay 251 sokak hayvanını aşıladı. Halen bin 37 sokak hayvanının bulunduğu barınağa, Mayıs ayı içerisinde 85 hayvan bırakılırken, 338 hayvan ise bölgelerden toplanarak getirildi.

2015 yılının başı itibariyle sokak hayvanlarına yönelik başlattığı 10 farklı proje ile çalışmalarını daha da hızlandıran Çankaya Belediyesi, Mayıs ayında 2’si kedi, 116’sı köpek olmak üzere 118 sokak hayvanını da sahiplendirdi. Sahiplendirmeye yönelik "Şanslı’nın Şansı Olun" projesi kapsamında Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi çalışmalarına aralıksız devam ediyor.