Haber Merkezi - Kısa film severlerin ve Sinema sektörünün buluşma noktalarından "Akbank Kısa Film Festivali", bu yıl 20. kez sinemaseverleri bir araya getirecek. Bu yıl 25 Mart- 4 Nisan arasında gerçekleştirilecek olan festival, Toplam 74 ülkeden 2 bin 241 kısa film başvurusu aldı. Festival kapsamında bu yıl;  "Festival Kısaları", "Dünyadan Kısalar", "Genç Bakışlar", "Kısadan Uzuna", "Deneyimler", "Belgesel Sinema", "Perspektif", "Özel Gösterim" ve "Forum" başlıklı 9 farklı bölüm bulunuyor. Dünya festivallerinde gösterilen birçok filmin yanı sıra Türkiye prömiyeri yapacak yeni filmlerin yer aldığı gösterim programında, 41 ülkeden 96 kısa ve 2 uzun metraj film, festivalde seyirci karşısına çıkacak. 

20 Akbank Kisa Film Fest Afis

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'ndan "23 Nisan" için özel konser Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'ndan "23 Nisan" için özel konser

Festivalin 20. yıl özel konuğu ise en son 'Kuru Otlar Üstüne' filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıkan usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan olacak. Usta yönetmen Ceylan, festival kapsamında sinemaseverlerle bir araya gelecek. Ceylan'ın filme ve sinemasal yolculuğuna dair deneyimlerini paylaşacağı söyleşide, ünlü yönetmenin ilk kısa filmi "Koza"nın da gösterimi yapılacak. Festivalin atölye söyleşi programında bu yıl; Gökçe Bahadır, Deniz Akçay, Erkan Kolçak Köstendil, Engin Cebiroğlu, Furkan Olgun, Seben Ayşe Dayı ve Zeynep Şölen Yıldız'ın arasında olduğu çok sayıda sanatçı, atölye ve söyleşiler kapsamında kendi alanlarındaki deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.

20 Akbank Kisa Film Festivali

Forum bölümünde ise kısa filmlerin fikir aşamasından itibaren desteklenmesi amacıyla düzenlenen Kısa Film Senaryo Yarışması yer alacak. Bu yıl 587 senaryonun başvurduğu yarışmada, finale kalan 8 senaristin senaryosu arasından en iyi senaryo, festival jürisi değerlendirmeleriyle belirlenecek.

Editör: Deniz Ali Tatar