Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Ramazan Bayramı'nda trafikteki araç yoğunluğunun normal günlere oranla 10 kat arttığını belirterek, "Yola trafiğin az olduğu saatlerde çıkmaya çalışın. Yorgun ve uykusuz yola çıkmayın. Seyir halinde iken mutlaka mola verin. Trafikte sabırlı olun ve acele etmeyin" dedi.

"2014 Yılında ekonomik zarar 22 milyar"

2014 yılında meydana gelen trafik kazalarında sosyo-ekonomik zararın 22 milyar lira olduğunun altını çizen TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, Ramazan Bayramı öncesinde tatile çıkacak sürücüleri yaptığı yazılı açıklama ile uyardı. Apaydın, "Yollar çok kalabalık olacak. Geçen yıl Ramazan bayramı tatilinde 93 kişi hayatını kaybederken 867 kişi de yaralandı. Bu istatistikler polis bölgesinde meydana gelen trafik kazalarıdır. 5 günlük bayram tatilinde jandarma bölgesindeki kazalarda dahil edildiğinde trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısı ortalama günlük 19-20 kişinin üzerinde. 2014 yılında ülkemizde meydana gelen trafik kazalarında ortaya çıkan sosyo-ekonomik zararın yapılan hesaplamalarda 22 milyar lirayı bulduğu hesaplandı."

"Yılın ilk 5 ayında 1.229 Kişi hayatını kaybetti"

Ülke genelinde 2015’in ilk 5 ayında meydana gelen 155 bin 863 trafik kazasında ise bin 229 kişinin hayatını kaybettiğini 104 bin 686 kişinin ise yaralandığını altını çizen Başkan Fevzi Apaydın, "Ramazan Bayramı'nda trafikteki araç yoğunluğu normal günlere oranla 10 katın üzerinde artıyor. Üzücü kazalara sebebiyet vermemek için sürücüler trafiğin az olduğu saatlerde yola çıkmalı, yorgun ve uykusuz araç kullanmamalıdırlar. Sürücüler yolcukları sırasında mola vermeli ve acele etmemelidirler. Çünkü trafik kazalarındaki en büyük pay sürücülere ve insanlarımıza aittir. Bu sorunun çözümünde, eğitim ve trafik bilincinin arttırılması önemli rol oynamaktadır. Emniyet kemeri kullanımı hayati öneme sahiptir. Son zamanlarda emniyet kemeri kullanımının vatandaşlar tarafından uygulandığını görüyoruz. Ölen insanlarımızın yüzde 16'sı 0-14 yaş grubundaki çocuklar olduğunu unutmayalım. Bu nedenle önde ve arka koltuklarda emniyet kemerini mutlaka kullanalım" değerlendirmesinde bulundu.