ANKARA - Altındağ Belediyesi, 2015 yılında 40 bin metre bordür ve 60 bin metrekare tretuvar döşedi. Altındağ Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışmalarla cadde ve sokakların çehresi daha estetik bir görünüme kavuşurken, yayaların ulaşımı ise daha kolay bir hale geldi. Altındağ Belediyesi, kaldırımların üzerine 6 bin mantar koyarak park sorununun da önüne geçti. 2016 yılı çalışmaları ise mart ayında başlayacak.

ENGELLİLER İÇİN 24 BİN M2 ÖZEL YÜRÜME YOLU YAPILDI

Altındağ Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, toplumsal duyarlılığıyla adından söz ettiren Altındağ Belediyesi, bu çalışmalar kapsamında engelli vatandaşları da göz ardı etmedi. Özellikle görme engelli vatandaşlar için kaldırımlara yerleştirilen sarı renkteki tretuvar taşları, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırdı. Altındağ Belediyesi, engellilere yönelik çıkarılan yasanın gereklerini yerine getirerek ilçe kaldırımlarını da 15 santimetre yüksekliğinde yapıyor.

HER ŞEY VATANDAŞ İÇİN

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, gelişen Altındağ’a uygun yollar ve kaldırımlar yaptıklarını belirterek geçtiğimiz yıl Altındağ’da 17 km yeni yol açıldığını, toplam açılan yeni yol uzunluğunun da 352 km’yi bulduğunu aktardı. Yeni gelişen mahallelerde asfalt ve kaldırım çalışmalarının da hızla tamamlandığını belirten Başkan Tiryaki, mart ayı ile birlikte hem asfalt hem kaldırım çalışmalarının hız kazanacağı müjdesini verdi.