ANKARA - Çankaya Belediyesi’nin de destekleyicileri arasında bulunduğu 27. Ankara Uluslararası Film Festivali sona erdi. Kapanış gecesinde, başarılı film ve oyunculara ödülleri verildi.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl 27. si düzenlenen Ankara Film Festivali görkemli bir ödül töreninin ardından sona erdi. Törende, 27 dalda ve 3 kategoride başarılı bulunanlara ödülleri takdim edildi.

Çankaya Belediyesi’nin destekleyicileri arasında olduğu festivalin kapanış gecesine, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner de katıldı. Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından Akün Sahnesi’nde düzenlenen geceye sanatçıların yanı sıra çok sayıda sanatsever de katıldı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Kısa film kategorisinde Seçiciler Kurulu Özel Ödülü’nü Hakan Hücum "Büst" filmiyle alırken, Ziya Demirel "Salı" filmi ile birinciliğe layık görüldü. Ulusal Belgesel Film Yarışması birincisi "Kayıp Vatan" belgeseli ile Aydın Tapancık, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü Kadir Çermik kazandı. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü Çiğdem Selışık Onat, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü "Sarmaşık" filmindeki performansıyla Nadir Sarıbacak aldı. En İyi Kadın Oyuncu dalında ödüle, "Toz Bezi" filmindeki oyunculuğuyla Asiye Dinçsoy layık görülürken gecenin En İyi Film ödülünü ise "Ana Yurdu" kazandı.

Ulusal Uzun Film Yarışmasında "Ana Yurdu" ile En İyi Kurgu ödülünü kazanan Adam Isenberg, Yorgos Mavrop Sarıdıs ve Senem Tüzen ekibinin ödülünü ise Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner takdim etti.