WASHINGTON - ABD’de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti’nin aday adayları ücüncü kez televizyon açık oturumunda kozlarını paylaştı.

Cumhuriyetçi Parti’nin 10 aday adayı John Kasich, Mike Huckabee, Jeb Bush, Marco Rubio, Donald Trump, Ben Carson, Carly Fiorina, Ted Cruz, Chris Christie ve Rand Paul, CNBC tarafından düzenlenen açık oturumda Colorado Üniversitesinde bir araya geldi.

İki saat süren üçüncü oturumda adaylar göçmenlik ve ekonomiyle alakalı konular üzerine görüşlerini paylaştı.

Adaylara ilk olarak "en büyük zafiyetiniz nedir?" sorusu yöneltilirken, lafını esirgemeyen üslubuyla halkın belli bölümünün desteğini alan emlak zengini Trump, soruyu "En büyük zaafım insanlara güvenmemdi fakat ihaneti affetmem" diye yanıtladı. Tartışmadaki tek kadın aday Fiorina da "Geçen programda yeterince gülümsemediğimi söylediler" ifadesini kullandı. Diğer birçok adayın ise sorulan soruya doğrudan cevap vermek yerine farklı konular hakkında konuştuğu görüldü.

Moderatörlerin bazı soruları adaylardan tepki gördü. Bir moderatörün Trump'a yönelttiği soruda, Trump'ın politikalarını "bir seçim kampanyasının güldürü kitabı versiyonu" olarak nitelemesine sert tepki gösteren Ted Cruz, "Şu an bu programı seyredenler moderatörlerin Cumhuriyetçi bir adaya oy vermeyeceğini biliyor. Bu oturumda sorulan sorular Amerikan halkının neden medyaya güvenmediğini göstermektedir" diye çıkıştı.

Özellikle sosyal medyada yapılan yorumlara göre, üçüncü tartışmada Ted Cruz ve Marco Rubio, diğer adaylara göre daha başarılı bir performans sergiledi.Programın sonunda Demokratların güçlü aday adayı Hillary Clinton'ın twitter hesabından, "Cumhuriyetçilerin bu akşamki tartışması çok net bir şekilde göstermektedir ki, Cumhuriyetçileri Beyaz Saray'da görme lüksümüz yok" yorumunu paylaşması dikkati çekti.