Haber Merkezi - T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve İstanbul Topkapı Üniversitesi’nin katkılarıyla, Tayf Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenecek olan 3. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’ne geri sayım sürüyor. 29 Nisan - 4 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan ve direktörlüğünü İstanbul Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nagihan Çakar’ın üstlendiği festivale başvurular, 5 Şubat tarihinde bitmişti.

Tayf Film Fest (1)

112 ülkeden toplamda 3165 filmin başvurduğu festivalin jüri üyeleri, finale kalan 40 filmi izledi ve ödül alacak 12 filmi belirlemek için Usla Akademi’de bir araya geldi. 3. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’nin kazanan filmlerini, jüri başkanı yönetmen Reis Çelik ile; Jüri üyeleri arasında bulunan TRT Sinema Proje Sorumlusu Mehmet Ali Karga, Oyuncu Hande Doğandemir, Oyuncu/Yapımcı Selin Yeninci, Yönetmen Müge Uğurlar, Oyuncu Onur Büyüktopçu, Oyuncu Wilma Elles, Oyuncu Cansu Fırıncı, Senarist Eylem Canpolat, Yapımcı/Karikatürist Varol Yaşaroğlu ve Görüntü Yönetmeni Sami Saydan belirledi.

Tayf Film Fest-1

"Rus Müzik Müzesi" Ankara'da açıldı "Rus Müzik Müzesi" Ankara'da açıldı

Festivalin başkanlığını İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emre Alkin üstlenirken, danışma kurulunda ise TV8 Genel Müdürü Aslı Çini Yaşaroğlu ve yapımcı Cemal Okan yer alıyor. Festivalin hazırlıkları devam ederken, program koordinatörlüğünü gazeteci ve sunucu Deniz Ali Tatar'ın üstlendiği festivalin söyleşi ve film gösterim programı ise, yakın zamanda belli olacak. Festival kapsamında ödüller; 4 Mayıs Cumartesi akşamı Conrad İstanbul Bosphorus ev sahipliğinde düzenlenecek gala ve ödül töreni gecesinde açıklanacak. 3. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali kapsamında, 4 farklı kategoride toplam 12 ödül sahiplerini bulacak.

Editör: Haber Merkezi