T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve İstanbul Topkapı Üniversitesi’nin katkılarıyla, Tayf Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenecek olan 3. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali gelecek hafta sinemaseverle buluşuyor. 29 Nisan - 4 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek ve direktörlüğünü İstanbul Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nagihan Çakar’ın üstlendiği festivalin film gösterim ve söyleşi programı açıklandı.

Festivalin sosyal medya hesabı üzerinden duyurulan programda, 40 finalist filmin de gösterime sunulacağı ve ardından film yönetmenleriyle söyleşilerin yapılacağı belirtildi. Program koordinatörlüğünü gazeteci ve sunucu Deniz Ali Tatar ‘ın üstlendiği festivalde, 29-30 Nisan ve 2-3 Mayıs tarihlerinde gösterime sunulacak. Kurmaca, Belgesel, Deneysel ve Animasyon kategorilerinde yarışan 40 film, Acun Medya Akademi Neotech Campus Gösterim Salonu’nda gösterilecek.

Festival kapsamında ayrıca, sinema sektörünün deneyimli isimleriyle söyleşiler yapılacak. Acunmedya Akademi Neotech Campus Söyleşi Alanı’nda gerçekleşecek olan söyleşiler kapsamında; yönetmenlik, yapımcılık, oyunculuk, sanat yönetmenliği, görüntü yönetmenliği ve senaryo yazımı üzerine katılımcılar, sektör profesyonelleriyle bir araya gelecek.

3. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’nin söyleşi programı ise, şu şekilde açıklandı:

30 Nisan Salı

11.00 / BİR DRAMAYI YÖNETMEK – Erdi Işık (Ay Yapım Drama Geliştirme Müdürü)

Yunus Emre sevgi diliyle asırlardır gönüllerde yaşıyor Yunus Emre sevgi diliyle asırlardır gönüllerde yaşıyor

13.00 / KARİKATÜRLER BEYAZPERDEDE – Varol Yaşaroğlu (Karitatürist)

15.00 / OYUNCUNUN KARİYER HİKAYESİ – Onur Büyüktopçu (Oyuncu – Sunucu)

17.00 / İLK FİLMİMİ NASIL ÇEKTİM? – Müge Uğurlar (Yönetmen)

2 Mayıs Perşembe

11.00 / SETTEKİ SANAT YÖNETMENİ – Natali Yeres (Sanat Yönetmeni)

13.00 / YABANCI BİR OYUNCUNUN TÜRKİYE SERÜVENİ – Wilma Elles (Oyuncu)

15.00 / BİR KARAKTERİ CANLANDIRMAK – Hande Doğandemir (Oyuncu)

17.00 / TRT12 PUNTO ORTAK YAPIMI FİLMLERİN PROJE SÜREÇLERİ – Faruk Güven (TRT Sinema Müdürü) & Mehmet Ali Karga (TRT Sinema Proje Sorumlusu)

3 Mayıs Cuma

11.00 / GÖRÜNTÜ VE SİNEMANIN İLİŞKİSİ  – Sami Saydan (Görüntü Yönetmeni)

13.00 / HİKAYEDEN SENARYOYA – Eylem Canpolat (Senarist)

15.00 / NASIL OYUNCU OLDUM?  – Cansu Fırıncı (Oyuncu)

17.00 / BİR YÖNETMENİN YOLCULUĞU – Reis Çelik (Yönetmen)

3. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali'nin; 4 Mayıs Cumartesi akşamı Conrad İstanbul Bosphorus ev sahipliğinde düzenlenecek gala ve ödül töreni gecesinde, 4 farklı kategoride toplam 12 ödül sahiplerini bulacak.

Editör: Deniz Ali Tatar