ANKARA - Avrupa Birliği Uluslararası Bilim Eğitimi Koordinasyonları Türkiye Delegasyonu ve Yenimahalle Belediyesi işbirliğinde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen "Bilim ve çevre eğitimi" temalı "Uluslararası Çocuk Zirvesi" Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde yapıldı.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde düzenlenen zirveye Türkiye’nin farklı illerinden 50’ye yakın okul, uluslararası bilim ve çevre eğitimi projesi olan S.O.S türlerimizi koruyalım projeleri ile katıldı.

Bilimi yaymak ve çocuklara sevdirmek, çocukları mesleki anlamda bilime yönlendirmek amacıyla yapılan zirvede; kurulan stantlarda projeler tanıtıldı, çeşitli atölye çalışmaları yapıldı. Ayrıca; GOP Necla İlhan İpekçi Ortaokulu Halk Dansları topluluğu, Elbruz Çocuklar Halk Dansları topluluğu ve Latin dansları zirveye renk kattı.

DOGMATİK EĞİTİMİN YERİNE ÇAĞDAŞ EĞİTİM

Stantları tek tek gezerek çalışmaları yakından inceleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Gazi Mustafa Kemal’in Bilimi, Fen’i hedef gösterdiğini hatırlatarak, ülkemizin ancak ilimle, bilimle, fenle kalkınabileceğini, refaha ulaşabileceğini, muasır medeniyetler seviyesine çıkılabileceğini söyledi.

Dogmatik eğitimin yerine çağdaş eğitimin konulması gerektiğine de vurgu yapan Yaşar eğitim sistemindeki yanlışları da eleştirdi. Yaşar " Türkiye’de maalesef eğitim kurumları dünyanın hiçbir yerinde olmadığı kadar karmaşık bir durumda. Bu karmaşa çözülmeli, sıkıntılar bir an önce giderilmelidir. Bireylere eşit eğitim hakkını vermediğimiz müddetçe Türkiye’nin sorunlarını da çözmek mümkün değildir" dedi.

ÇOCUKLAR BİZİM AYDINLIK YÜZÜMÜZ

Avrupa Birliği Uluslararası Bilim Eğitimi Koordinasyonları Türkiye Delegasyonu Başkanı Nilgün Erentay da "Bizim aydınlık yüzümüz olan, bilimin ışığını bugünlerden yarınlara taşıyacak olan gençlerimize, çocuklarımıza destek olan projemize katkı sunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ayrıca; Avrupa Birliği Uluslararası "Hands on Science" Bilim Eğitimi Ağı Başkanı Portekiz, Do Minho Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Manuel Costa, organizasyona ev sahipliği yapan Yenimahalle Belediyesi ve organizasyona katılan tüm öğretmenler, öğrenciler ve ailelere teşekkürlerini ve sevgilerini iletti.

Programın sonunda Başkan Yaşar dans gösterileriyle zirveye renk katan gruplara teşekkür plaketi verdi.