Haber Merkezi - T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla düzenlenen ve üçüncü yılında gerçekleşecek olan Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali başlıyor. Almanya, İtalya ve Azerbaycan’dan kukla sanatçılarının da katılacağı festival, 22-26 Nisan tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek. Festival; 27-28 Nisan İstanbul, 29-30 Nisan ve 1-2 Mayıs tarihlerinde kardeş devlet Azerbaycan’ın başkenti Bakü de devam edecek.

Eski Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Büyükdede gençlerle buluştu: Eski Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Büyükdede gençlerle buluştu:

Festivalde yerli ve yabancı Kukla ve Karagöz Oyunları, birbirinden keyifli Atölye Çalışmaları ve Geçmişten Günümüze Kukla ve Karagöz Sergisi büyük küçük tüm misafirler keyifli zaman geçirecekler. Atölye katılımcılarının hazırlayacakları mama kaplarını sokak hayvanları adına barınaklara teslim edecek ve minik dostlara destek olunacak. Türk Hava Kurumu personelleri tarafından yapılacak olan maket uçak yapım atölyesi down sendromlu çocuklarla buluşacak.   Ayrıca tüm çocuk katılımcılara Karagöz boyama kitabı dağıtılacak.

Hem eğlenilecek hem de sosyal sorumluluk farkındalığı yaratacak olan 3. Uluslararası Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivalinde bu yıl Türkiye’deki önemli sanatçılarınızın yanı sıra, Kardeş devletimiz Azerbaycan devlet kukla tiyatrosu, Almanya Kukla Sanatçısı Thomas Herfort  Ve İtalya Kukla Sanatçısı Nina Theatre katılarak keyifli gösterilerini sunacak.  3 yaş itibari ile tüm izleyicilere hitap edebilen oyunlar ile gösteri ve atölyeler ile izleyici ve katılımcılar unutulmaz anlar yaşanacak.

Editör: Haber Merkezi