İSTANBUL - İstanbul Film Festivali'nde bu yıl gösterilecek ilk iki film belli oldu. Boi Neon / Neon Bull ve Şövalye (Chevalier) filmleri oldukça ilgi çekecek filmlerin başında geliyor..

Büyülü gerçekliğe doğru kayan, insanlarla hayvanlar arasındaki ilişkiyi incelikle aktaran Boi Neon / Neon Bull, Venedik ve ardından Toronto film festivallerinde prömiyerini yaptı, Venedik, Rio, Nantes, Hamburg, Marakeş film festivallerinde ödüller kazandı. Yönetmen Gabriel Mascaro’nun ikinci filmi Neon Bull, eleştirmenlere göre "eşsiz bir mücevher", izleyicilere göre "sihirli, rüya gibi; bir ülkeyi görmenin, film izlemenin yepyeni bir yolu".

Attenberg filminin yönetmeni Atina Rachel Tsangari’nin bol ödüllü ve olaylı son filmi de Istanbul Film Festivali'nde sinemaseverlerle buluşacak. Londra, Selanik ve Saraybosna festivallerinden ödüllerle dönen Şövalye (Chevalier), İndiewire tarafından da yılın en iyi dağıtılmamış filmi seçildi. Yunanlı kadın yönetmen Tsangari’nin erkek dünyasını ti’ye aldığı film Ege denizinde bir teknede tatile çıkan 6 erkek arkadaşın "içimizden en "erkek" hangimiz" oyununu oynamaya karar vermeleriyle başlıyor. Aralarında ünlü yunanlı şarkıcı Sakis’in de olduğu, sadece erkeklerden oluşan oyuncu kadrosuna, Saraybosna Film Festivalinde toplu halde en iyi oyuncu ödülü kazandıran Şövalye, Nisan’da İstanbul seyircisiyle buluşacak.

Editör: TE Bilisim