İzleyenler üzerinde derin izler bırakan müzik festivallerinde sona gelindi. 4. Uluslararası Antalya Gitar Festivali ile Süleymanpaşa Gülsin Onay Piyano Günleri keyif veren konserlerin ardından gelecek yıllarda yeniden bir arada olma dileğiyle müzikseverlere veda etti.

DOĞAN BULGUN/ ANKARA

KAPANIŞ  KONSERİ DE MUHTEŞEMDİ

Muratpaşa Belediyesi ve ODTÜ Mezunlar Derneği Antalya Şubesince bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Gitar Festivali", sona erdi.

Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği festivalin kapanış konserinde, ünlü gitar ustası Victor Monge sahne aldı.

Monge, konserin ilk bölümünde Cazorla, Llora La Farruca, Agva, Tiera, Fuego ve Aire gibi eserleri seslendirdi. Konserin ikinci bölümünde sahneye kemanda Serdar Pazarcıoğlu, gitarda Alper Kargın ve perküsyonda Christobal Shancez çıktı. Sanatçılar, Monge ile düet yaptı. Sanatçılar kapanış töreninin ardından selfi çektiler. Yaklaşık 2 saat süren etkinlik sonunda izleyenler, sanatçıları uzun süre ayakta alkışladı.

PİYANO GÜNLERİ  GÜLSİN ONAY - ERKİN ONAY KONSERİ İLE SONLANDI

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen ve beş gün boyunca müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatan Gülsin Onay Piyano Günleri’nin son gününde dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay ve Erkin Onay sahne aldı.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın da katıldığı gecede Gülsin Onay ve Erkin Onay sahneye çıkışı ayakta alkışlanırken yaklaşık 2 saat süren gecede "Keman Sonatı, si bemol majör, K.378/317d, Allegro moderato, Andantino sostenuto e cantabile, Rondeau. Allegro (Wolfgang Amadeus Mozart), Keman Sonatı No.5, Op.24 ("İlkbahar"), Allegro, Adagio molto espressivo, Scherzo: Allegro molto, Rondo: Allegro ma non troppo (Ludwig van Beethoven), Süit, Op.33 (1956), Prelude, Horon, Zeybek, Kastamonu Dansı (Ahmed Adnan Saygun), Keman Sonatı No.3, Op.108, Allegro, Adagio, Un poco presto e con sentimento, Presto agitato (Johannes Brahms)" eserleri seslendirildi.

Gecenin sonunda Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Gülsin Onay ve Erkin Onay’a çiçek ve teşekkür plaketi verirken yaptığı konuşmada; "Tam bir yıl önce yeni kurulmuş Süleymanpaşa Belediyesi bir dünya yıldızını ağırladı. Sevgili Gülsin Onay bize onur verdi. Olağanüstü bir konser yaşattı. Bizi başka dünyalara götürdü. Tam 1 yıl sonra ikinci yaşımızda da Gülsin Onay’ın adınının verildiği Süleymanpaşa Belediyesi Gülsin Onay Piyano Günleri’ni düzenledik. Yine olağanüstü konserler izledik. Pazartesi gününden bu tarafa beş konserlik serinin finalinde işte bu ülkeyi dünyada temsil eden bir cumhuriyet kadını Gülsin Onay’ın muhteşem performansı ile final yaptık." ifadelerini kullandı.

Gülsin Onay’ın oğlu ve ekip arkadaşı Erkin Onay ile sahnede sözlerine devam eden Eşkinat bir de müjde verdi: "Sevgili Erkin Onay’a da çok teşekkür ederim. Böyle bir anneden böyle bir evlat dünyaya gelirdi zaten. O da annesi gibi muhteşemdi. Sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl Kemal Küçük’ün önderliğinde bu etkinliklere başka bir boyut verme kararı aldık. Süleymanpaşa Belediyesi’ni takip etmeye devam edin."

Başkan Eşkinat’ın ardından konuşan Gülsin Onay ise; "Çok çok teşekkür ederim. Bizim için büyük mutluluk. Benim için çok büyük bir onur. Sizin güzel şehrinizde bir sokağa adımın verilmesi, hem bu festivale adımın verilmesi, hem de burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu akşam kendimi kelimelerle ifade etmekte zorlanıyorum ama bir kısmını notalarla dile getirmiş olduk. Hepinize çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Konserin ardından Gülsin Onay oluşturulan stantta albümlerini imzalayıp sevenlerini kırmayarak birlikte fotoğraf çekildi.

NELER YAŞANDI…

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Gülsin Onay Piyano Günleri’nin üçüncü gününde İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları Burcu Soysev, Simten Şenpolat ve Yoel Keşap sahne aldı.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Simten Şenpolat’ın piyano başına geçtiği konserde Burcu Soysev ve Yoel Keşap sesiyle konseri izlemeye gelenleri büyüledi.

Sanatçılar şu eserleri seslendirdi: Vergin tutto amor (F.Durante), German’s aria "Pique Dame" (P.I. Tchaıkovsky), Parle-mai de m amere "Carmen" (G. Bızet), Casta Diva "Norma" (V.Bellını), Pan Aria "Midas’ın Kulakları" (F.Tüzün), Nocturne "Op.9 no 2" (F.Chopın), Mario Mario Mario "Tosca" (G.Puccını), Mesicku na nebi hlubokem "Rusalka" (A.Dvorak), E lucevan le stelle (G.Puccını), Polonaise "Op.26 no 1 (F.Chopın), Les filles de cadix (L.Delıbes), Torna a surienta (E. De Curtıs), Parigi, a cara "La Traviata" (G.Verdı).

Beş gün süren Gülsin Onay Piyano Günleri’nde Trio Avrasya da Namık Kemal Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen bir konserle sanatseverlerin huzuruna çıktı. Kemanda Bahar Biricik, piyanoda Gülden Teztel ve klarnette Ayşegül Kirmanoğlu’ndan oluşan Trio Avrasya Grubu’nun konserine Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve çok sayıda müziksever katıldı.

Yaklaşık bir buçuk saat sahnede kalan Trio Avrasya Grubu, "Süit op. 175 b trio, Ouverture, Divertissement, Jeu, Introduction and Final (D.Mılhaud), Keman ve Piyano için İspanyol Süiti (M D.Defalla), El Pano Moruno, Nana, Cancion, Jota, Asturiana, Polo, Klarnet ve Piyano Sanatı (F.Poulenc), Allegro Trisamente, Romanza, Allegro con fuoco, Trio (A.Khachaturıan), Andante con dolore, con molto, espressione, Allegro, Moderato – Presto" eserlerini müzikseverler için seslendirdiler.
Editör: TE Bilisim