ANKARA - Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin yapmış olduğu bilimsel projeleri inceledi.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, okulun bahçesinde gerçekleşen fuara, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyit Ahmet Kayhan, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

"Eğitim üretim ile olur"

Fuarda konuşma yaparak öğrencilere seslenen Başkan Yaşar, "Eğitim üretim ile olur. Üretim de bilimle olur. Biz gençliğimizi iyi yetiştirirsek, onları bilime yönlendirirsek Türkiye’nin geleceği de o kadar aydınlık olur. Sizler ne kadar donanımlı olursanız o kadar başarı olursunuz. Bu projeyi yürekten destekliyorum ve bu fuarlara elimden geldiğince katkı yapmaya, katılmaya çalışıyorum. Türkiye yabancıların geliştirdiği buluşlarla değil Türk insanın buluşlarıyla tüm dünyaya örnek olsun" dedi.

Okul Müdürü Metin Aksoy da, fuarın önemine dikkat çekti ve "Milli Eğitim Bakanlığı gençlerimizin önünü açmak, onları geleceğe hazırlamak, fikir ve düşüncelerini eyleme geçirmek için Türkiye’nin en büyük kuruluşlarından olan TÜBİTAK ile anlaşarak bizlere bu büyük projeyi sunmuştur. Sergimizin amacı öğrencilerin eğitim öğretim programları çerçevesinde, eğlenecekleri ve deneyleyebilecekleri, öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmaktır. Bizi geleceğe taşıyacak en önemli alan bilimdir. Bilimdeki gelişmeleri takip edemeyen ülkeler geri kalmaya mahkumdur" diye konuştu.

Katılım iki katına çıktı

Konuşma yapan bir diğer isim Kayhan ise, "Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz TÜBİTAK fuarında onlarca projeleri ile katılan bütün öğrencilerimizi, onlara rehberlik eden tüm öğretmenlerimizi kutluyorum. İnşallah bundan sonra ki süreçte de bu tür projeleri gerçekleştirerek, yeni ufuklara hep birlikte yelken açarız. Geçen sene TÜBİTAK 4006 fuarına ilçemizde toplam 34 okulumuz katılmıştı. Bu sene bu katılımı yaptığımız çalışmalarla iki katına çıkardık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle bu tür etkinliklere verdikleri katkılardan dolayı, sağladıkları imkanlardan dolayı Başkanımız Fethi Yaşar’a da saygılarımı sunuyorum" dedi.

Öğrencilerden duyarlı davranış

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Halk Oyunları ekibinin çeşitli yörelerden oluşan danslarını izleyen Yaşar, daha sonra okul öğrencilerinden oluşan müzik topluluğunun şarkılarını dinledi.

Eğlence programlarının ardından geleceğin bilim adamları ile bir araya gelen Başkan Yaşar, tek tek stantları gezerek, öğrencilerin uygulamalı olarak anlattıkları Güneş enerjili ev ısıtma sistemi, Güneşin yürüttüğü gemi, Mutfak basından elektrik, Asansör hava yastığı gibi dikkat çeken projeleri dinledi.

Öğrenciler, okul bahçesinde bulunan Türk Kızılayı kan bağışı aracına da kan bağışlamayı ihmal etmedi. En fazla kan bağışçısı getiren öğrenci ise okul tarafından küçük altınla ödüllendirildi.