ANKARA - Çankaya Belediyesi’nin Temmuz ayında hayata geçirdiği "Hoş Geldin Bebek" projesinin ilk ayında yeni doğan 88 bebeğe bebek seti hediye edildi.

Bebeğin ablası ya da ağabeyine de saat ve kitap hediye edilen proje kapsamında ailelere ziyarette bulunularak, 30 çocuğa kitap ve saat armağan edildi.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çankaya Belediyesi sağlık ekipleri, hayata geçirilen yeni sosyal projelerden biri olan "Hoş Geldin Bebek" kapsamında, Çankaya’da yeni doğan bebeklere ve ailelerine yönelik ziyaretleri sürdürüyor. Belediye, Temmuz ayında başlattığı proje kapsamında, şimdiye kadar 88 ailenin bebeğine ‘Hoş geldin’ dedi.

Çankaya Halk Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Aile Sağlığı ve Eğitimi Hizmetleri sağlık görevlileri, yeni doğan bebeğe ve ailesine gerçekleştirdiği ziyaretlerde, Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in güzel dileklerini ileten kutlama kartı ve Hoşgeldin Bebek buketini takdim ediyor. Görevliler ayrıca ebeveynlere anne - bebek sağlığı ve bakımı konusunda bilgi de veriyor. Yapılan ziyaretlerde, geliri olmayan ailelere bebek bezi desteği de veriliyor.

 Abla ve ağabeye hediyeler

 Aile Sağlığı ve Eğitimi Hizmetleri sağlık görevlilerinin bebeği yeni doğan ailelere yaptıkları ziyaretlerde, sadece bebek seti hediye edilmiyor. Aileyi bir bütün olarak ele alan görevliler evin diğer çocukları için psikolojik destek de veriyor. Çocuk psikologunun da görev yaptığı ekipte, ailenin ihtiyaç duyması halinde, yeni gelen kardeşe yaklaşım konusunda ebeveynlere bilgi veriliyor. Evin ağabeyi ya da ablasıyla temas kuran psikolog, genellikle bebeğin aileye ilk katıldığı günlerde yaşanan ruhsal farklılıkların çözümünde aileye yardımcı oluyor. Psikolojik desteğin yanı sıra bebeğin abla veya ağabeyine hem Çankaya çocuk kitapları serisi hem de Çankaya Belediyesi’nin çocuk odalarına özel tasarladığı saat hediye ediliyor. Geliri düşük ailelerin diğer çocuklarının ihtiyaçları da tespit edilerek oyuncak ve giysi yardımında da bulunuluyor.

Anneye sürekli destek

 "Hoş Geldin Bebek" projesi kapsamında, içerisinde zıbın, şapka, temizleme mendili, önlük, çorap, çocuk bezi gibi 0-3 aylık bebek ihtiyaçlarının bulunduğu bir paketi aileye sunan hemşireler,   annenin normal ya da sezaryen doğum sonrasında dikkat etmesi gereken hijyen kuralları, meme bakımı, beslenme gibi konularda bilgi veriyorlar. Anne sütünün önemine dikkat çekilen bilgilendirmede, ebeveynler bebeğin göbek bakımı, emzirme aralıkları ve uygun emzirme duruşları konularında da aydınlatılıyor. Hoş Geldin Bebek hizmetinde verilen bilgi ve destek, ziyaretle sınırlı kalmıyor. Ziyaret edilen ailelere, daha sonra yaşanması muhtemel sorunlara ilişkin sağlık görevlilerine danışma yolu açık bırakılıyor. Bilgi almak isteyen vatandaşlar, 0850 455 02 65 ücretsiz danışma hattına ulaşabiliyor.