Takımın istenilen düzeye yavaş yavaş geldiği görülüyor. Sarı-Lacivertliler henüz istenilen hedefte değil, ancak seyircisinin de desteği ile arzu edilen havayı yakalamış durumda. Şimdiki hedef yarın 19 Mayıs stadında oynanacak yarınki Eyüp maçına çevrildi.

 Mehmet KISMET- Bir asırdan fazla Türk futbolunun hizmetinde olan Ankaragücü, düştüğü 2. Lig çukurundan çıkmak için çırpınıyor. Ekonomik ve "sen-ben" çekişmesinin sonucunda bu günleri yaşamak zorunda kalan Ankaragücü futbol takımı şimdilerde bulunduğu durumdan kurtulmak için çaba sarf ediyor.

Başkan Mehmet Yiğiner’in öncülüğündeki ekip, 2 nci lig kırmızı grubunda geçen haftaki İnegölspor deplasmanında kaybettiği liderliğe yeniden kavuşmak için kolları sıvadı.

Bir dönem Türkiye kupasını kazanıp dosta düşmana herkese gücünü gösteren ve bilhassa üç büyüklerin belalısı olan Başkent’in sarı-lacivertlileri bir hafta ele geçirdikleri liderlik koltuğunu kaybetmenin sıkıntısı ile bugün 19 Mayıs stadında taraftarlarının desteği ile oynayacakları Eyüp maçını dört gözle bekliyor.

"Artık ekonomik savaşlardan daha çok saha içi ve dışı problemlerle uğraşıyoruz" diyen yöneticiler, bunların üstesinden de gelebileceklerini söylüyor. Başkan Mehmet Yiğiner, sattığı otomobilinin ve dairesinin parasını Ankaragücü’ne verdiğini bile kimseye söylememesine karşılık, yine de yardım eli hasreti içinde bulunuyor. Mücadeleyi sonuna kadar sürdürme kararında bulunan Başkan Yiğiner ve ekibi, yardım elini uzatacaklardan gelecek cevabı da dört gözle bekliyor. "Ankaragücü’ne yardım edeceğiz" diyen bazı ilçe Belediye Başkanları ve iş adamlarının verdikleri sözleri yerine getirilmesini bekleyen Ankaragücü yöneticileri, her şeye karşın, güzel günlerin müjdesinin de yakın olduğunu söylüyorlar.

"Önce PTT lig, sonra Süper lig" diyen yöneticiler, 5 yıl sonra Avrupa kupalarında mücadele sözü veriyor. 115 yıllık asırlık bu dev çınarın yöneticileri "yeter ki verilen sözler yerine getirilsin" diyor. Yöneticilerin bu sözlerini  "bizde varız" diyerek destekleyen teknik heyet ve futbolcular, istenilen hedefe varmanın sabırsızlığı içinde bulunuyor.

Yılların başarılı futbolcusu ve teknik adamı Kemal Kılıç bakın bu konuda neler söylüyor:

"Elbette içinde bulunduğumuz durum kolay değil. Ancak bizler zoru başaran insanlarız. Elimizdeki tüm olanakları sonuna kadar kullanacağız. Tek gayemiz Ankaragücü’nün layık olduğu yere çıkmasıdır. Bunun için yönetimimiz, bizler, futbolcular ve taraftarlarımızla bu hedefe varmanın sabırsızlığı içendeyiz. Artık, her zaman olduğu gibi büyük Ankaragücü efsanesi layık olduğu yere çıkmak için yola çıktı. Bu yoldan kimse bizi döndüremeyecektir. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Futbol oynadığım dönemde Ankaragücü’nün başarılarını gördüm. Şimdi teknik adam olarak aynı başarıları görmek istiyorum."

Kemal Kılıç böyle söylüyordu.

 Futbolculardan Kaptan Mehmet Yıldız da "önce PTT lig, sonra Süper lige çıkacağız. 105 yıllık Ankaragücü istediği yere mutlaka gelecektir. Tecrübe ile gençliği birleştirip, Ankaragücü’nü sevenlerin yüzünü güldüreceğiz" diyor.

Öyle ise, daha büyük başarılar için kollar şimdi daha ciddi bir şekilde sıvanmalı.  115 yıllık çınar yeniden hizmet vermek istiyor. Hem de, şanına uygun, başarılar için.

Bunun için, yarın 19 Mayıs stadında saat 13.30’da başlayacak Eyüp maçı, sabırla ve azimle, dört gözle bekleniyor.

Zira görünen köy kılavuz istemiyor.
Editör: TE Bilisim