Haber Merkezi Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun araştırmasına göre, İstanbul, kira sorununda zirvede yer aldı. Bununla birlikte, İstanbul, Münih’le birlikte Avrupa’nın en pahalı ikinci kenti olurken, Münih’te küçük bir daire kirası bin 770 Euro, İstanbul’da ise 650 Euro olarak kaydedildi.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre,  AB Komisyonu, 700 bin kişiye Avrupa kentlerindeki yaşam kalitesi ve konut kiralama konularını sordu.

Avrupa’nın kiracı için en pahalı kenti Cenevre

Rapora göre, AB’nin güneyindekilerle Balkan devletlerindekiler hallerinden biraz daha memnun çıktı.

Buralarda makul fiyatlara ev bulabilmenin nispeten kolay olduğu görülürken, İstanbul haricinde başkent dışındaki şehirlerde yaşayanlar, biraz daha ucuz kiraya konut bulabildiklerini belirtti.

Söz konusu raporda yer alan bilgide, Avrupa’nın kiracı için en pahalı kentinin Cenevre olduğu ifade edildi.

Kiracıların yüzde 90'ı memnun değil 

Onu ise İstanbul ve Münih takip ediyor. Bu iki şehirde yaşayanların yalnızca yüzde 10’u, kendi şehirlerinde uygun fiyata oturabilecekleri bir daire bulduğu düşüncesinde.

Euro Bölgesi enflasyonu, piyasa beklentilerine paralel gerçekleşti Euro Bölgesi enflasyonu, piyasa beklentilerine paralel gerçekleşti

Kiracıların yüzde 90’ı memnun değil. Münih’te iki odalı bir dairenin ortalama kirası bin 770 Euro. İstanbul’da ise ortalama kira 650 Euro.

Son olarak, İstanbul’da kira Münih’in neredeyse üçte biri oranında ama maaşlar da o orandan çok daha düşük. Bir İstanbullunun ortalama geliri, Münihlinin 4’te biri ile 6’da biri arasında farklılık gösteriyor.

Editör: Haber Merkezi