Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın, davet edildiği Belçika’da düzenlenecek olan Avrupa Birliği dışişleri bakanları gayriresmi toplantısına katılmayacak.

Vehbi Bakırlıoğlu: Canlı hayvan ve et ithalatı rekora doğru koşuyor Vehbi Bakırlıoğlu: Canlı hayvan ve et ithalatı rekora doğru koşuyor

Türkiye’yle ilgili AB Devlet ve Hükûmet Başkanları Özel Zirvesi’nde alınan kararlardan sonra Brüksel’e karşı tepki göstermek için atılan ilk somut adımlardan biri olan bu kararın aldığı öğrenildi.

T24'ten Metin Kaan Kurtuluş'un haberine göre AB üye ülkelerinin liderleri, geçen hafta yapılan zirvede AB-Türkiye ilişkilerine dair Ortak Bildiri’de bulunan Türkiye ile ilgili önerilerin ilk olarak AB Daimi Temsilciler Komitesi (COREPER) seviyesinde görüşülmesine karar verdi ve "AB-Türkiye iş birliğinin daha da gelişebilmesi için Kıbrıs'ta barış görüşmelerinin tekrar başlaması ve ilerleme kaydedilmesinin önemli olduğunu" vurgusu Ankara tarafından olumsuz karşılandı. 

AB Konseyi’nin dönem başkanı olan Belçika’nın Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, şubat ayında Türkiye’nin bir aday ülke olarak 29-30 Nisan’da yapılacak toplantıya davet edileceğini açıklamıştı. Kararın açıklandığı basın toplantısında AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye’nin AB ile daha çok temas kurması gerektiğini vurgulamıştı.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar