1 milyon 500 bin öğrencisi bulunan Açıköğretim Fakültesi sınavlarına girişti öğrenci kimliği gösterme zorunluluğu ortadan kalkıyor

AÖF sınavlarına girişte gerçekleştirilen kimlik kontrolünde çeşitli sorunlar nedeniyle sınava alınmaya ve mağdur olan öğrenciler için kimlik gösterme zorunluluğu ortadan kalkıyor. Bandrol yenilemediği için sınavdan çıkartılan öğrenciler, artık sadece sınava giriş belgesi, nüfus cüzdanı ya da ehliyetiyle sınava girebilecek.

"Gelişen teknolojiyle

bandrole gerek

kalmadı"

Öğrenciler için büyük kolaylık yaratacak düzenlemeyle ilgili açıklamalar yapan AÖF Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Muhammet Recep Okur, "Biz, Açıköğretim öğrencilerimizin öğrenim hayatlarında hangi dönemler okuduklarını tespit edebilmek açısından yıllardır kimliklerin arkasına bandrol uygulaması yapıyorduk. Ancak gelişen teknolojiyle birlikte bu bandrol uygulamasının çok da gerekli olmadığını ve bunun öğrenciler açısından da bir artısı olmadığının analizini yaptık" dedi.

"2015-2016 döneminde

geçerli olacak"

Öğrenci kimliklerinde bandrol olmadığı için sınavlardan çıkartılan öğrencilere de şahit olduklarını belirten Okur, "Bu öğrencilerimizin mağduriyetlerini de bir anlamda gidermek için bu projeyi hayata geçirdik" dedi. Bandrol uygulamasının kaldırılmasının öğrenciler açısından hiçbir sorun teşkil etmeyeceğini de ifade eden Okur, "Şuanda bandrol uygulaması devam ediyor. Ancak alınan bir yönetim kurulu kararı gereği 2015-2016 yılından itibaren artık Açıköğretim öğrencilerinin kimliklerine bandrol yapıştırılmayacak" diye konuştu.

"Hiçbir mağduriyet

yaşanmayacak"

Dolayısıyla bandrol zorunluluğu ortadan kalkmış olacağını sözlerine ekleyen Okur, sınava girişlerde bu zorunluluğun yeni dönemle birlikte kaldırılmış olacağını belirtti. Bandrol gerektiren otobüs pasosu gibi durumlarda artık islak imzalı öğrenci belgesi istendiğini hatırlatan Okur, bandrolün kaldırılmasıyla hiçbir mağduriyet yaşanmayacağının da altını çizdi.

Okur, geçtiğimiz sınavda yenilenen fotoğraflı sınav giriş belgeleri tasarımıyla birlikte aslında Açıköğretim kimliği zorunluluğunun da yavaş yavaş ortadan kalkacağının sinyallerini verdiklerini vurguladı.