15 Haziran’dan bu yana Brent petrol fiyatının 8 dolar, dolar kurunun ise 4 kuruş azaldığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Acilen benzinde, motorinde indirim yapılması gerekir." dedi.

"PETROLDEKİ DÜŞÜŞ FİYATLARA YANSIMIYOR"

Son 20 günde hızla düşen petrol fiyatlarının esnafa, çiftçiye ve sanayiciye yansımadığını dile getiren Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada "Esnafın, çiftçinin ve sanayicinin en önemli girdisi motorindir. Ancak uluslararası piyasada son 25 günde 8 dolar düşen petrol fiyatlarının yurtiçine yansımaması ülke ekonomisini olumsuz etkilemektedir." şeklinde konuştu.

"FARK HEPİMİZİN CEBİNDEN ÇIKIYOR"

Tarladan sofraya, fabrikadan dükkana kadar olan süreçteki her türlü malın fiyatını belirleyen en önemli etkenlerden birinin akaryakıt fiyatları olduğunu belirten Palandöken, "Sofradaki meyvenin, sebzenin fiyatı da mobilyadan beyaz eşyaya kadar dayanıklı tüketim maddelerinin fiyatı da akaryakıt fiyatlarına göre artabiliyor veya azalabiliyor. Dolayısıyla benzin ve motorinde yapılmayan indirimin farkı sonuçta hepimizin cebinden çıkıyor. Bu nedenle, fiyatların bir an önce uluslararası gelişmelere paralel olarak indirilmesi gerekir." dedi.

Editör: TE Bilisim