ANKARA - Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, "Adım Adım Anadolu Türkülerimiz" adlı konser programıyla, Başkentlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Şef Mustafa Özcan yönetimindeki koronun verdiği konserde, Anadolu'nun her yöresinden türküler seslendirildi.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen konsere, eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Nail Çimen, belediye bürokratları ve yüzlerce Başkentli katıldı.

Soğuğa rağmen Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nu Başkentlilerin tıklım tıklım doldurduğu konser, Sivas yöresinin, "Yine Dertli Dertli İnliyorsun" ve "Keskin'li Hacı Taşan'dan alınan 'Sürüler İçinde Sürmeli Koyun" adlı türkülerle başladı.

Eskişehir, Şanlıurfa, Trabzon, Afyonkarahisar, Kars, Isparta, Aksaray, Şanlıurfa, Tokat, Sivas, Mardin, Ankara, Erzurum yöresinden ve Azeri türkülerin de seslendirildiği konserde, Neşet Ertaş’ın "Seher Vakti Çaldım Yarin Kapısını" isimli türküsü, izleyicilerden büyük alkış aldı. Konserde koronun yanı sıra solistler de sahne aldı.

İzleyicilerin alkışlarla eşlik ettiği konserde, Isparta yöresinden "Evlerinin Önü Mersin" isimli türkü eşliğinde zeybek gösterisi, Kars yöresinin sevilen türküsü "Gemiler Gelende Verir Fitini" eşliğinde sergilenen Azeri oyunu, Başkentli müzikseverlerden büyük ilgi gördü. Konserde, Aşık Veysel’in ünlü "Uzun İnce Bir Yoldayım" adlı türküsü de seslendirildi. Başkentlilerin unutulmaz bir türkü keyfi yaşadığı konserin sonunda, istek üzerine Şef Mustafa Özcan da bir türkü seslendirdi.

Editör: TE Bilisim