MALATYA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, partisinin Türkiye'de bir koalisyon kurulabilmesi için her şeyi yaptığını savundu.

Akçadağ ilçesini ziyareti sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Ağbaba, Türkiye'nin hızla bir seçime sürüklendiğini anımsattı.

Koalisyon görüşmelerinde CHP olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını belirten Ağbaba, şu görüşleri dile getirdi: "CHP Türkiye'de bir koalisyon kurulabilmesi için her şeyi yaptı. Bugün buraya gelmemizin en büyük sorumlusu Cumhurbaşkanıdır, ikinci sorumlusu da MHP'dir. MHP her şeye 'olmaz' dedi. Biz, 'gel Başbakan ol' dedik, 'gel hükümeti beraber kuralım, Türkiye'nin önündeki engelleri aşalım, Türkiye huzura kavuşsun' dedik, 'istiyorsan bir yıl, iki yıl, dört yıllık hükümet kuralım, gel Başbakan sen ol' dedik ama maalesef hiçbir şeyi kabul etmedi."

Meclis Başkanlığını da MHP'nin AK Parti'ye "armağan ettiğini" ileri süren Ağbaba, "Onlar açısından bir trajedi yaşandı. Devlet Bahçeli'nin dar çekirdek ekibindeki ismi partiyle özdeşleşmiş Tuğrul Türkeş, AKP'den bakan olmayı kabul etti. Devlet Bahçeli'ye 'hayırlı olsun' demek düşüyor bize. Her şeye 'yok' diyen ama kendi içindeki, en yakınındaki genel başkan yardımcısı, Tayyip Erdoğan'ın hükümetine bakan olarak vermelerine 'hayırlı olsun'dan başka bir şey söyleyemiyoruz" ifadelerini kullandı.