İSTANBUL -Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümeti dış politika ve terör olayları üzerinden sert şekilde eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Bugün eline silah alanlar başkalarının politikalarını Türkiye’de uyguluyorlar. AK Parti hükümeti terör örgütüne açıkça yardım ve yataklık yapmıştır. Bakın açık söylüyorum bir şey söyleyemiyorlar. Beni mahkemeye vereceklerse bütün belgeleri önlerine koyacağım." dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) olağan genel kuruluna katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Bütün siyasi partiler terör konusunda açık ve net olacak. Teröre karşı olduklarını söyleyecekler. Terörü kendi ülkemizde istemiyoruz. Terörün amacı yılgınlık yaratmaktır, masum insanları öldürmektir. Son 6 aydı 270’in üzerinde şehidimiz geldi. 19 yılda bu kadar insan ölmedi. O nedenle hepimiz terör konusunda açık ve net olmalıyız. Biz birlikte oturup konuşabiliriz. Ama silahların olduğu yerde konuşulmaz. Biz hiçbir zaman doğudaki vatandaşlarımızı ikinci insan muamelesi yapmadık. Oraya en çok milletvekili gönderen biziz." ifadelerini kullandı.

Hükümetin dış politikasını da eleştiren Kılıçdaroğlu şunları dile getirdi: "Bir dış politika izlediniz Suriye’ye 24 saatte Halep’e gireceklerdi. 24 saat içerisinde Şam’a gireceklerdi. Emevi Cimii’nde namaz kılacaktınız. Ne oldu? Biz gitmedik 2 buçuk milyon Suriyeli bize geldi. Türbeyi bile kaçırmak zorunda kaldılar. Bunları her yerde sizlerin anlatması lazım. Bu gün TC tarihinin en derin krizini yaşıyor. İçeride de bu krizi yaşıyoruz. İşsizlik yüzde 10 buçuklara dayandı. Türkiye yönetilmiyor. Türkiye bir yerlere sürükleniyor. Dış politika da özellikle Suriye politikasında tarihin en büyük yenilgisini Türkiye yaşadı. Şimdi Orta Doğu’dan dışlanan bir ülke olduk. ABD ve Avrupa’dan dışlanan bir ülke olduk. Yani dünyadan dışlanan bir Türkiye var. Türkiye’nin itibarı birileri tarafından sıfırlandı. Bu tablo bizim kaldıracağımız bir tablo değil. Bu tablo bu ülkenin namuslu insanlarının kaldıracağı bir tablo değil. 5 ülkede büyük elçiliğimiz kaldırıldı. Bütün komşularımızla kavgalıyız. Kimse kusura bakmasın bütün dünya kapılarını bize kapattı. Suriye’deki mültecileri şimdi şantaj olarak kullanıyorlar. Şimdi ne diyorlar ‘ya bana 3 milyon Avro’yu vereceksin yada hepsinin otobüse bindirip sana göndereceğiz.’ Hani sen diyordun ya ‘bütün Suriyelileri biz alacağız.’ Önümüzdeki en büyük sorunlardan birisi de Suriyeli göçmen politikası. Büyük bir kısmı kayıt dışı çalışıyor."

İşçilerin hakkını savunan sendikalara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "6 milyonun üstünde işsizimiz var. 17 milyonun üzerinde yoksulumuz var. Sendikalaşmanın önündeki en büyük engel işsizliktir. İşçinin ayağına kuşun sıkan siyasal iktidara kapılanmış sendika olamaz. Bunun önüne hepimiz birlikte geçmeliyiz. İşçi arkadaşlarım bu konuda net tavır takınız ve gerçektende kendi haklarını savunan sendikaların çatısı altında toplanırlarsa o zaman asıl devrimi yapmış olur. Sendikacıların önüne her seferinde yeni engeller getirildi. Bunların kaldırılması lazım ." şeklinde konuştu.

Hükümeti doğuda yaşanılan terör olaylarına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Hükümetin teröre yardım ettiğini iddia etti. Kılıçdaroğlu, "Bugün eline silah alanlar başkalarının politikalarını Türkiye’de uyguluyorlar. AK Parti hükümeti terör örgütüne açıkça yardım ve yataklık yapmıştır. Bakın açık söylüyorum bir şey söyleyemiyorlar. Beni mahkemeye vereceklerse bütün belgeleri önlerine koyacağım. Kent merkezleri silah deposuna dönüştürülürken valiye talimat veriyorsunuz ‘dokunma’ deniliyordu. Şuna dokunma buna dokunma. Şimdi kalkmışlar şehitler üzerinden kahramanlık yapıyorlar. Siz şehitler üzerinden kahramanlık yapamazsınız! Sizin öyle bir hakkınız. O şehitler sizin şehitleriniz değil. Bizim yeniden silkinmeye ihtiyacımız var." açıklamasını yaptı.