ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Çok değerli bir arkadaşımız, büyük bir mutabakatla İzmir Milletvekilimiz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım, genel başkan adayı olarak seçilmiştir." dedi.

Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından, yaptığı açıklamasına, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak başladı.

AK Parti'nin iradesiyle ortaya çıkan, demokrasi, özgürlük ve milli irade şiarıyla yükselen yeni Türkiye'nin, nice 19 Mayıslara hep öncekileri geride bırakan, daha büyük umutlarla daha büyük şevklerle ve daha büyük vizyonlarla gireceğini belirten Çelik, bugünlerde herkesin beraber yaşadığı bir süreçten geçtiklerini ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin biricik varlığının, milli birlik ve kardeşliğinin tehdit altında olduğu bir dönemden geçildiğini anımsatan Ömer Çelik, kahramanca terörle mücadele eden güvenlik güçlerinin şehit düştüğünü, canlarını bu ülke için feda ettiklerini kaydetti.

AK Parti kadroları olarak, şehitlere Allah'tan rahmet dileyen ve gazilere saygılarını arz eden Çelik, Türkiye'yi yönetenlerin, işinin, gücünün peşinde koşanların, sokaktaki vatandaşın huzur içinde yaşamasının onların fedakarlıkları sayesinde olduğunu bildirdi.

"Bu tartışmayı kapatmanın zamanı gelmiştir"

Diyarbakır'da yaşanan patlamada şehit edilen vatandaşlara da Allah'tan rahmet dileyen Çelik, şöyle konuştu:

"Kuşkusuz AK Parti'nin ortaya koyduğu irade, Türkiye'de mahzun olunmaması gerektiğini ve Türkiye'nin önünün açık olduğunu gösteren bir iradedir. AK Parti, bu bina, genel merkez, tarihin seyredildiği değil, Türkiye'nin siyasi tarihinin yazıldığı ve dünyanın siyasi tarihine katkıda bulunan bir merkezdir. Tarihi yazan bu kadro, kurucu genel başkanımız, liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde, Türkiye'nin yeni ufuklara ulaşmasını sağlamıştır. Bir kez daha buradan liderimize, Cumhurbaşkanımıza saygılarımızı arz ediyoruz. Vakit kaybettiren, boş yere uğraşmak zorunda kaldığımız bir tartışma devam ediyor. Geçen gün de bu tartışma Meclis'te devam etti. Bu tartışmayı kapatmanın zamanı gelmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızla, zatı devletleri ile, liderimizle, kurucu Genel Başkanımızla AK Parti kadroları arasında bir milim bile mesafe yoktur, dün olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır."

"AK Parti sadece bir siyasi parti değil"

AK Parti deyince "Dünya markası olmuş bir siyasi partiden" bahsedildiğini vurgulayan Çelik, kurucu lider Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "AK Parti bir dünya markası olacak" dediğinde, yüzlerce tartışmanın ortaya çıktığını belirtti.

Çelik, sözlerine şöyle devam etti:

"Hem siyasi fikriyatı olan hem de kitle partisi olan, dünya siyasetinde iktidar olmasına rağmen, sürekli büyüyebilen, politikalarını sürekli reforme edebilen, kendisini güncelleyebilen bir kadronun ortaya çıkardığı bu parti, Türkiye siyasetinin gelmiş geçmiş en büyük markası olduğunu tescil etti. Bir dünya markası olarak referans verilen ve takip edilen bir siyasi organizasyon olmaya devam ediyor. AK Parti sadece bir siyasi parti değil. AK Parti bizim tarih içindeki kutlu yürüyüşümüzün büyük yürüyüşümüzün bu zaman dilimindeki en güçlü nefesidir. Bu sebeple siyasi sınırlarımızın çok ötesinde şehitlerimizin bulunduğu büyük medeniyet coğrafyasında referansların merkezini oluşturan bir parti ve siyasi kadrodur. Herkesin kendisi için dayanak ve ışık bulduğu, kendisini dikkatle takip ettiği bir siyasi kadronun, vizyonun adıdır AK Parti."

"AK Parti bugün de ilk günkü gibi dimdik ayaktadır"

AK Parti'nin önemine değinen Ömer Çelik, "Dün yapılanlarla bundan sonra yapılacaklar arasında en sağlam köprü, yegane köprü olarak AK Parti, bugün de ilk günkü gibi dimdik ayaktadır ve dimdik ayakta olmaya devam edecektir." ifadesini kullandı.

Milleti millet, bu coğrafyayı vatan yapan değerlerin AK Parti'nin siyasi fikriyatında tebellüğ ettiğini belirten Çelik, AK Parti'nin sadece bir siyasi partinin iktidara gelmesi için uğraşan siyasi kadronun partisi olmadığını vurguladı.

Çelik, AK Parti'de siyaset yapanların, Allah'tan ve milletten başka talimat almayan bir kadro ve takip ettikleri yolun kendilerine milletin emaneti ve emri olduğunu kaydetti.

İktidara gelirken başkalarının sözünü dinleyip, iktidarda kulaklarını millete sırt çevirerek siyaset yapanların döneminin bittiğine işaret eden Çelik, "AK Parti iktidara gelirken nasıl ki milletin sesine kulak vermişse, gözünü millete dikmişse iktidarda olduğu sürece de milletle nefes alan, sürekli kulağını millete diken bir kadronun partisi olmaya devam edecektir." diye konuştu.

Çelik, çeşitli aşamalardan geçildiğini ve bu sırada da büyük sınamalara, meydan okumalara karşı bu kadronun direndiğini kaydederek, kürsüde olanların değil, adı, sanı bilinmeyenlerin AK Parti'nin başarısının gerçek mimarı olduğunu ifade etti.

"Partinin kurucusu olarak yola çıkan ilk değerli arkadaşlarımızdan birisidir"

AK Parti'de yeni bir aşamada olunduğunu ve kongreye gidildiğini anlatan Ömer Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun aday olmayacağını açıkladığını hatırlatarak, kendisine şimdiye kadar ki Genel Başkan ve Başbakan olarak verdiği hizmetten dolayı teşekkürlerini iletti.

Çelik, AK Parti Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı olmasından sonra partiye genel başkan seçilmesiyle ilgili prosedürde bir mekanizmanın oluştuğunu vurgulayarak, bu mekanizmanın AK Parti yeni genel başkan adayının "kim olacağıyla" ilgili istişarelerde de aynen uygulandığını bildirdi.

Ömer Çelik, şunları söyledi:

"İstişarelerde gösterilen katılımla bir tablo ortaya çıkmıştır. Çok değerli bir arkadaşımız, büyük bir mutabakatla İzmir Milletvekilimiz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım, Genel Başkan adayı olarak seçilmiştir. Başarılarıyla bütün bakanlık ve siyaset hayatı boyunca AK Parti'nin kurucusu olarak bu kadroyla birlikte yola çıkan ilk değerli arkadaşlarımızdan birisidir kendisi. Başarılarıyla, hizmetleriyle 'hava yolunu halkın yolu yaptık' sloganıyla millete dokunan, milletle beraber yürüyen, milletle beraber siyaset yapan çok değerli bir siyaset adamı, çok değerli bir devlet adamı olarak bugünlere gelmiştir. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli makamlarından bir tanesi daha AK Parti Genel Başkanlığına adaylığı, bahsettiğim büyük istişarenin neticesinde büyük bir mutabakatla ortaya çıkmıştır. Çok şerefli bir görev kendisini kutluyoruz. Birlik içinde, kardeşlik içerisinde ilk günkü olduğu gibi hiç yorulmadan, yorulmayı ayıp sayarak, yorulmayı utanç vesilesi sayarak Cenab-ı Allah'ın, bizim son nefesimizi millete hizmet makamında almasını dileyerek bütün arkadaşlarımız adına kendilerine hayırlı olsun diliyorum."