ANKARA  - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "7 Haziran'dan sonra teamülleri bir tarafa bırakarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na koalisyon kurma görevini vermeyen anlayış, 2 Kasım'da kuzu kuzu hükümet kurma görevini verecektir" görüşünü savundu.

CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akkaya, Maltepe Engelliler Komisyonu tarafından Türkan Saylan Kongre Merkezinde düzenlenen panelde bir konuşma yaptı.

Akkaya, Türkiye'de yaşayan yaklaşık 8.5 milyon engellinin sorunlarını iyi bildiklerini belirterek, CHP olarak, her engelliye insan onuruna yakışır ve kimseye muhtaç olmadan hayatını sağlayacağı bir yaşam aylığı taahhüdünde bulunduklarını bildirdi.

Engelliler için, ücretsiz sağlık hizmeti, eğitimde fırsat eşitliği, engelli dostu iş yerleri, toplumun her alanında erişebilirlik hizmeti sağlayacaklarını vurgulayan Akkaya, CHP iktidarında, kamu ve özel sektördeki boş engelli kadrolarının doldurulacağını, 50 bin istihdam sağlanacağını ifade etti.

Akkaya, 7 Haziran'dan sonra 1 Kasım seçimlerinin dayatılarak, Türkiye'de kaos yaratıldığını iddia ederek, "7 Haziran'dan sonra teamülleri bir tarafa bırakarak Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'na koalisyon kurma görevini vermeyen anlayış, 2 Kasım'da kuzu kuzu hükümet kurma görevini verecektir" görüşünü savundu.

Editör: TE Bilisim