Ordu'nun Akkuş İlçe Belediye Başkanı İsa Demirci, Gazeteciler Cemiyeti Yönetim ve 24 Saat Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Olgunay Köse'ye çalışmaları hakkında bilgi verdi
HABER MERKEZİ - Akkuş’un Taz Yaylası´nda yapılacak rüzgâr enerji santralinde yer alacak 3 türbinin kurulma işlemleri devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda ilk türbinin kurulmasının ardından diğer türbin kanatlarının ilçeye taşınması devam ediyor. 65 metre ve 18 ton ağırlığındaki kanatlar İzmir’den önce Tokat’a, daha sonra da dar ve virajlı yollar nedeniyle Tokat’tan özel bir araçla Akkuş ilçesine getiriliyor.
Akkuş’un enerji alanında yapılan yatırımlarla bölgenin enerji üssü olacağını belirten Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, ilçeye yapılan bu yatırımla hem istihdama katkı sağlanacağını hem de ülkemizin enerji ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlanacağını belirtti. Başkan Demirci ilçeye kurulacak rüzgar enerji santraliyle ilgili, “İlçemizde yapılan araştırmalar neticesinde rüzgar enerjisi bakımından potansiyele sahip bir bölge olduğu belirlendi. Özel bir firma tarafından 3 türbin kurulacak, her türbin 4 megavat elektrik üretecek. 3 türbinin inşası 2020 yılında bitirilecek. İlk enerji üretimine de ekim ayı sonunda başlanması planlanıyor” dedi.
Öte yandan içanadolu yu karadeniz e bağlayan niksar akkuş ünye yolunun önemine değinen başkan Demirci, " bu yolumuzun en kısa sürede yapılması sadece bölge için değil diğer illerimizle de bağlantıyı ve ekonomik ilişkileri geliştirerecektir" dedi.
Editör: TE Bilisim