Nihal Alp

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, yeni Anayasa ile ilgili 24 Saat'in sorularını yanıtladı.

Güler, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un siyasi parti genel başkanlarıyla görüşmesinin ardından kendisinin de partileri ziyaret edeceğini söyledi. 

Daha önceki hükümetler zamanında da yeni Anayasa girişimlerinde bulunulduğunu kaydeden grup başkanı, "Ama anlaşılıyor ki izlenen yöntemler sonuç vermedi. Meclis Başkanımız bu ziyaretlerde öncelikle yöntem üzerinde duruyor" dedi.

İlk dört madde korunacak

Yeni Anayasa'nın yaklaşık seksen maddeden oluşmasının öngörüldüğünü belirten Güler, yürürlükteki Anayasa'nın ilk dört maddesinin aynen korunacağını söyledi.

Özgürlükçü bir Anayasa hazırlanacağını vurgulayan Güler, "Yeni Anayasa'yı dört başlıkta tarif edebiliriz; sivil, demokratik, kuşatıcı ve özgürlükçü. Hazırlık sürecinde bütün sivil toplum örgütlerinden görüş alacağız" dedi.

"Şakşakçılar" oyunu 11. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali'nde sahnelendi "Şakşakçılar" oyunu 11. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali'nde sahnelendi

1921 Anayasası

AKP Grup Başkanı Güler, "yeni Anayasa metninde 1921 Anayasası'nın referans alınacağı" yönündeki haberlerin doğru olmadığını belirterek "Böyle bir referansımız yok" dedi.

Güler, halihazırdaki Anayasa'nın çıkarılan kanunların uygulanması konusunda yetersiz kaldığını vurgulayarak sözlerini noktaladı.

Muhabir: Nihal Alp