Haber Merkezi - Türkiye, hafta sonu yerel seçimler için sandık başına gitmeye hazırlanıyor. 

Geçtiğimiz günlerde Sancaktepe'nin AKP'li Belediye Başkan Adayı Şeyma Dövücü, seçildiği takdirde her ay kadınlara yarım gram altın vereceğini vaat etti. Dövücü, vaadini gerçekleştireceği takdirde bunun belediyeye maliyeti ortalama olarak aylık 56 milyon 250 bin lira, yıllık 675 milyon lira olacak. Başkan adayı Dövücü'nün vaadi tartışma konusu olurken Sancaktepe'den yeni görüntüler geldi.

İki bin liralık yardım kartı

Gazeteci İsmail Saymaz'ın paylaştığı görüntülerde Sancaktepe Belediyesi'nin seçime iki gün kala 2 bin liralık alışveriş kartı vermek için vatandaşları bir çadırın önünde topladığı ortaya çıktı.

ekran-goruntusu-2024-03-29-110929.png

Sokakta isim almak için kurulan çadırın önünde onlarca insanın kuyruk oluşturduğu görüntülerde gerilimin yaşandığı görüldü.

İYİ Parti'de başkanlık divanı belirleniyor İYİ Parti'de başkanlık divanı belirleniyor

"Sonra vereceğiz" diyip isim aldılar

Gazeteci Şaban Sevinç de konuyla ilgili paylaşımda bulunurken, belediye çalışanlarının vaat edilen parayı vermek yerine, "Sonra vereceğiz" deyip isim aldıklarını belirtti.

ekran-goruntusu-2024-03-29-111000.png

Konuyla ilgili olarak, Sevinç, "İnsanlar belediyenin önüne koştu. Ancak parayı vermek yerine, sonra vereceğiz denilerek gelenlerin isimleri listeye yazıldı" dedi.

Editör: Haber Merkezi