İSTANBUL - MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, 548 üst kurul delegesinin imzasına ve Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararına rağmen MHP'nin kongre yapmasına ihtiyati tedbir kararı veren Tosya ve Gemerek hakimleri ile ilgili olarak HSYK'ya suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Akşener MHP'de kongre olmaması durumunda ise Ağustos ayında seçime gidileceğini iddia etti.

Akşener, CNN TÜRK Televizyonunda Şirin Payzın'ın konuğu oldu. Kastamonu Tosya ve Sivas Gemerek Asliye Hukuk Hakimlerinin MHP'deki olağanüstü kongre kararına ihtiyati tedbir kararı vermesine tepki gösteren Meral Akşener, karara rağmen 15 Mayıs'ta kongreyi yapacaklarını söyledi. Akşener, "Ben ve diğer aday arkadaşlarımızla birlikte gideceğiz. 1.000 delegenin iradesini yok sayacak bir siyasi tavrı anlayabilmek mümkün değil. 12. Sulh Hukuk Mahkemesi karar verdi ve Yargıtay yolu açık. Bu problemli yolu Yargıtay'ın çözmesi lazım. Yargıtay derhal karar vermeli. Elimizde Saadet Partisi örneği var. 15 Mayıs'ta delegelerimizle orada olacağız. Ben eski İçişleri Bakanıyım. Bakalım kolluk kuvvetleri ne yapacak, göreceğiz" diye konuştu.

548 üst kurul delegesinin imza verdiğini anlatan Akşener, "Bu delegeler dediler ki biz olağanüstü kongre istiyoruz. 1100 delege ile de ben tek tek görüştüm. Bunlar da dediler ki biz imza veremeyiz ama yeterli imzayı toplarsanız tüzük değişikliği için evet vereceğiz. Bir partinin asıl üst kurul organı, her türlü kararı alma hakkına sahip. Bu kurulu mahkeme nasıl reddeder?" açıklamasında bulundu.

Akşener, MHP'nin olağanüstü kongrenin yapılmaması halinde ise Ağustos ayı gibi bir tarihte seçim olabileceğini öne sürdü.