ANKARA - Göreve geldiğinden bu yana yaptığı çalışmaları, "Genç Başkan Çalışıyor Çankaya Kazanıyor" başlığıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısında açıklayan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Biz kendimize inandık. Sizler de bize inandığınız için teşekkür ediyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu: "Türkiye’yi karanlıktan aydınlığa çıkarmak, bu ülkenin partisi Kuvayi Milliye ruhu taşıyan CHP’dir"

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, göreve gelmesinin ardından geçen 2 yıllık süreçte yaptığı hizmetleri ve yeni projelerini Sheraton Otel’de gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun onur konuğu olarak katıldığı brifinge Parti Meclis Üyeleri, CHP Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri, CHP Ankara İl ve İlçe Yöneticileri, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Belediye Meclis Üyeleri, ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

"Genç Başkan Çalışıyor Çankaya Kazanıyor" başlığıyla gerçekleşen toplantıda, Alper Taşdelen yönetimindeki Çankaya Belediyesi’nin uyguladığı Yeni Nesil Belediyecilik hizmetlerinin; şeffaflığı, hesap verebilirliği ve güvenilirliği kanıtlandı.

Açılış konuşmasını yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, gündüz nüfusu iki, gece nüfusu bir milyon olan Türkiye’nin en büyük ilçesini yönettiklerini vurgulayarak, "Biz göreve gelirken kendimize inandık, bize inanan bize güvenen ve hizmet anlamında kendisine verdiğimiz sözleri yerine getirdiğimiz Sayın Genel Başkanımıza huzurunuzda teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.

21. Yüzyıl’ın sosyal belediyecilik anlayışı ile var olması gerektiğine dikkat çeken Taşdelen şunları söyledi: "Halk rant ve talana dayalı AKP belediyeciliğinden bıktı. Biz CHP’li belediyeler halkçı belediyeciliği yeniden getirmeliyiz. Genel iktidar yerelden geçer, bu nedenle bizler de başarılı olmak zorundayız. Bu ülkeyi karanlıktan kurtaracak olan CHP’dir. Türkiye’yi insanların ‘Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine’ yaşayabileceği bir ülkeye dönüştürecek olan Başbakan Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bizler sizi başbakan yapmak için çalışıyoruz. Çankaya Mustafa Kemal’in ilçesidir ve biz bunu hiç kimseye unutturmayacağız."

GÜVEN BAĞIMIZ YÜZDE 70

Yapılan hizmetlerin halk nezdinde karşılığını bulmasından mutluluk duyduğunu dile getiren Taşdelen, son yapılan kamuoyu yoklamasında halkın Çankaya Belediyesi’ne güveninin yüzde 70’i geçtiğini ve yeni bir seçim yapıldığı takdirde halkın CHP’ye desteğinin yüzde 68-71 bandında olduğunu belirtti.

İLKLERİN VE REKORLARIN BELEDİYESİYİZ

Çankaya’yı gerçek anlamda yenilediklerini dile getiren Taşdelen, "Artık bir belediye asfalttan, kaldırımdan, çöp toplamadan bahsetmemeli. Dünya bunun çok ilerisinde. Bu nedenle bugün bizim yaptığımız işler ya ilk ya da rekor düzeyde" dedi.

Çankaya sınırlarında bulunan okulların, camilerin, taksi duraklarının yenilendiğini belirten Taşdelen yapılan hizmetleri anlattı.

2016 yılının yatırım yılı olacağına dikkat çeken Taşdelen, "3 yüzme havuzu, 5 yeni kreş, 22 yeni park, 6 Çankaya Evi, 3 kültür merkezi, 6 yeni Pazar yerinin temelini atacağız" dedi.

KILIÇDAROĞLU: "GURUR DUYUYORUM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’le gurur duyduğunu belirterek, "Belediyemizin kağıt toplayıcılarının sosyal güvencelerini sağlayan projesini tüm CHP’li belediyelerde hayata geçireceğiz. Çünkü alın teriyle, emeğiyle ailesini geçindiren o insanların sosyal güvencesini sağlamak elbette bizlerin görevidir" diye konuştu.

Çankaya Belediyesi Bin Çocuk Korosu’nu çok sevdiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Anneler, etnik, dini, siyasi kimlikleri hiç fark etmeden bir arada çocuklarının şarkı söylemelerini gururla dinliyor ve gittiğim her yerde söylüyorum, ‘bunu siz de yapın’ diyorum. Demokrasiyi, yargı bağımsızlığını, basın özgürlüğünü unutturmaya çalışanlara inat bu durumu tüm Türkiye’ye yayabilmeliyiz." dedi.

CHP olarak doğayı, insanı sevdiklerini, nerede nasıl mutlu olacaklarını düşünerek çalıştıklarını belirten Kılıçdaroğlu, herkesin görevinin Türkiye’yi karanlıktan aydınlığa çıkarmak olduğunu vurgulayarak, bu ülkenin partisinin Kuvayi Milliye ruhu taşıyan CHP olduğunu vurguladı.