Her zaman en iyi hizmeti vermeyi amaçlayan ve bu doğrultuda çalışan Altındağ Belediyesi, cenaze araçlarını da yeniledi. Cenaze hizmetleri için alınan 6 adet konforlu, Mercedes marka araç hizmete girdi.

Uygulamanın Türkiye’de ilk olduğunu belirten Başkan Tiryaki "Eskiden cenazeler karpuz taşır gibi kamyonlarda taşınırdı. Son 10 yılda yapılan düzenlemelerle bu görüntüler ortadan kalktı." dedi.

"Yaşayan insanlara ne kadar saygımız varsa, ölülere de o kadar saygımız var."

Altındağ Belediyesi’nin internet sitesinden alınan habere göre, "Hastaneler bölgesinde yer almamızdan dolayı cenaze işleri çok yoğun olan bir belediyeyiz. Bu araçlar Türkiye’de bir ilk… Avrupa’daki örneklerini inceledik ve orada benzerlerinin kullanıldığını gördük. Neden Altındağ’da da olmasın dedik. Yaşayan insanlara ne kadar saygımız varsa, ölülere de o kadar saygımız var." diyen Başkan Tiryaki, Altındağlıların daima, her şeyin en iyisini hak ettiğinin altını çizdi.

Tam konforlu donanım

Tabut yerleştirmeden soğutma sistemine kadar tüm donanımın Almanya’da özel olarak yapıldığını anlatan Tiryaki, Altındağ Belediyesi’nin maddi sıkıntı yaşamadığını, belediyedeki araçların hiç birinde kiralama yöntemini de tercih etmediklerini söyledi. Yeni alınan araçlarla bu alandaki hizmetlerin kaliteli ve daha hızlı sağlanacağını dile getiren Başkan Tiryaki, bu işin herkes tarafından önemsenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.