ANKARA - Halkın sağlığını korumak için denetimlerini aksatmadan sürdüren Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayında en yoğun çalışan mekanlardan olan fırınları mercek altına aldı. Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan ekmek fırınlarının temizlik durumlarını, üretime ilişkin evraklarını ve çalışanların sağlık durumlarını gösteren belgeleri ve imalathanelerini inceledi. Denetime Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı gıda denetim uzmanları katıldı.

"Üretimden servise kadar her aşamada titizlik şart…"

Fırınların halk sağlığı açısından büyük önem arz eden gıda imalathaneleri olduğunu vurgulayan Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürü Süleyman Onaycı "Ekmek ve diğer unlu mamuller soframızda ağırlığı olan gıdalar… Bu nedenle üretimden servise kadar her aşamasının titizlikle yapılması gerekiyor. Ekiplerimizin rutin denetimlerinin yanı sıra bu tür özel denetimlerle kalitenin üst düzeyde olmasını sağlamaya çalışıyoruz." dedi. Ramazan ayında fırınların daha da yoğun çalıştığını belirten Onaycı, vatandaşın gönül rahatlığıyla ekmek ve Ramazan pidesi alabilmesi için çalışmaların süreceğinin de altını çizdi.

Hijyen konusunda sıkı takip

Denetlenen fırınlarda rastlanan en önemli sorunların fayans kaplı olmayan zeminler ve düzensiz depolar olduğunu kaydeden Onaycı "Hijyen kurallarının eksiksiz uygulanması, ıslak zeminlerin sürekli temiz tutulması, çalışanların sağlık kontrollerinin düzenli yapılması gibi hayati kuralların takibi, denetimlerimizde dikkat ettiğimiz hususlar…" dedi.

Denetimlerde daha önce gerekli uyarılar yapılmasına rağmen istenen koşulları sağlayamayan ve eksik belgesi bulunan işyerlerine cezai işlem uygulandığını, bazılarına ise süre verilerek eksiklerin giderilmesinin istendiğini kaydeden Onaycı, "Yeniden yapılan denetimlerde tespit edilen eksikler devam ediyorsa onlara da cezai işlem uygulayacağız." dedi.

"Vatandaşlarımızın işbirliği bizim için çok önemli…"

Onaycı, vatandaşların alışveriş yaparken dikkat etmesi gereken konulara da değinerek, "Halkımızın bu konuya aynı duyarlılıkla yaklaşması ve olumsuzluk ile karşılaştıkları işyerlerini bizlere bildirmeleri gerekir. Esnaflarımızı da insan ve çevre sağlığı açısından herhangi bir sıkıntının yaşanmaması için daha duyarlı olmaya çağırıyoruz." dedi.

Vatandaşlarımızın sağlıklı bir ortamda alışveriş yapabilmelerini sağlamak amacıyla denetimlerin devam edeceğini söyleyen Süleyman Onaycı, vatandaşların karşılaştıkları her türlü olumsuzluğu 24 saat hizmet veren 507 00 50 numaralı Alo Zabıta Hattı’na ve [email protected] adresine bildirebileceklerini de sözlerine ekledi.