Altındağ’ın cadde ve sokaklarında detaylı bakım ve onarım çalışması başlatan Altındağ Belediyesi, ilçe genelinde özverili bir kaldırım çalışması başlattı.

Çalışma kapsamında, Ali Ersoy, Beşikkaya, Çamlık, Doğantepe, Feridun Çelik, Karapürçek, Sakarya, Gülpınar, Güneşevler Mahalleleri’ne yaklaşık 60 bin metrekare yeni tretuvar taşı, 50 bin metre bordür döşeniyor. Altındağ Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışmalarla cadde ve sokakların çehresi daha estetik bir görünüme kavuşurken, yayaların ulaşımı daha kolay bir hale geldi.

Engelliler için özel kaldırımlar

Altındağ Belediyesi’nin internet sitesinden alınan habere göre, toplumsal duyarlılığıyla adından sıkça söz ettiren Altındağ Belediyesi, bu çalışmalar kapsamında engelli vatandaşları da göz ardı etmedi.Altındağ Belediyesi tarafından engelliler için yapılan kaldırımlar, Ankara’daki ilçe belediyeler arasında bir ilk olma özelliğini taşıyor. Özellikle görme engelli vatandaşlar için kaldırımlara yerleştirilen tretuvar taşları, tam 60 bin metre uzunluğunda… Altındağ Belediyesi, engellilere yönelik çıkarılan yasanın gereklerini de yerine getirerek, ilçe genelinde kaldırımları 15 santimetre yüksekliğinde yapıyor. Araçların özellikle engelli kaldırımlarının üzerine, geçişi ve yürümeyi engelleyecek biçimde park etmemesi ve yaya trafiğinin aksamaması için de gerekli önlemleri alan Altındağ Belediyesi, bu kapsamda belirli noktalara 5 bin adet de mantar yerleştirdi. "Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için önlemler almayı sürdüreceğiz." diyen Başkan Tiryaki, tüm Altındağlı vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmasını istedi.

"Geçmişte iki arabanın zor geçtiği yollar, bugün geniş bulvarlar haline geldi."

Altındağ’ın hızla geliştiğini ve gecekonduların yerini modern konutların aldığına dikkati çeken Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, imarı tamamlanan mahallelerde yeni yolların açılması ile de Altındağ’ın görüntüsünün tamamen değiştiğini vurguladı. Yeni yol açımlarıyla birlikte asfalt ve kaldırım çalışmalarını da aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Başkan Tiryaki, Altındağ’ın her mahallesine girildiğini, açılan tüm yeni yolların hızla asfaltlandığını, eskiden iki arabanın zor geçtiği yolların bugün 30 metre genişliğinde bulvarlar haline geldiğini söyledi.Tretuvar çalışmalarına da büyük özen gösterdiklerini kaydeden Tiryaki, özellikle engelli vatandaşlara yaya ulaşımında kolaylık sağladıklarını söyledi.