ANKARA - Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezleri sayesinde 9 yılda yaklaşık 8 bin kadın okuma yazma öğrendi. Altındağ’da okuma yazma bilmeyenlerin oranı gittikçe düşerken Altındağlı kadınlar, daha bilinçli bir hale geldi. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, eğitime verdiği destekle büyük bir başarının daha mimarı oldu.

Sertifikalarını Başkan Tiryaki’den aldılar

Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezleri Okuma Yazma Toplu Sertifika Töreni, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kadın eğitim kültür merkezlerinde açılan kurslarda bu yıl 300 kadın okuma yazma öğrendi ve sertifikalarını Başkan Veysel Tiryaki’nin elinden aldı. Başkan Tiryaki’nin ev sahipliğindeki törene Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Altındağ Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Pehlivan, Şanlıurfa Eski Milletvekili Mehmet Atilla Maraş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"8 bin kadın okuma yazma öğrendi"

9 yıldır Altındağ’da eğitim seferberliği yürüttüklerini belirten Başkan Tiryaki, eğitime her zaman destek vereceklerinin altını çizdi. Başkan Tiryaki, kültür merkezlerinin açıldığı günden bu yana yaklaşık 8 bin kadının okuma yazma öğrendiğini vurguladı. Okuma yazma öğrenen Altındağlı kadınları tek tek tebrik eden Başkan Tiryaki: "Ömrümüzde son 1 gün bile kalsa öğrenmeye devam etmeliyiz." dedi.

Okumanın yaşı yok

Seyfi Demirsoy Kadın Eğitim Kültür Merkezi’nde okuma yazma öğrenen 83 yaşındaki Şükriye Taşkın, okumanın yaşı olmadığını herkese gösterdi. Şükriye Teyze, artık her işini kendi başına yaptığını belirterek "Bankadan maaşımı kendim çekiyorum, otobüslerin, dolmuşların nereye gideceğini rahatlıkla okuyabiliyorum" diye konuştu.

Beşikkaya Kadın Eğitim Kültür Merkezi’nden Şehri Pamukçu ise düşüncelerini şöyle dile getirdi: "Okuma yazma bilmediğim zamanlarda birçok zorlukla karşı karşıya kaldım. Ama şimdi durum çok farklı… Ehliyet bile aldım. Trafik levhalarını kolayca okuyabiliyorum. Sadece Türkiye’de değil Avrupa’da bile yalnız gezebilirim."