ANKARA - Altındağ Belediyesi’ne bağlı kadın eğitim kültür merkezlerinde yıl boyunca öğrendikleri el becerilerini sergiye yansıtan kadınlar, başarılı eserlere imza attı. Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Sergi Salonu’nda tel kırmadan keçeye, kırk yamadan ipek kozaya, rölyeften filografiye, tezhipten mis sabuna kadar farklı sanat dallarından eserler büyük beğeni topladı. Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi’nde açılan keçe, ipek koza ve ahşap rölyef atölyeleriyse sanata verilen önemi bir kez daha gözler önüne serdi.

Altındağ’da keçe atölyesi

Altındağ Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Alemdağ Kadın Eğitim Kültür Merkezi’nden Seher Erol, bu yetenekli kadınlardan sadece biri. Keçeden yaptığı eserle sergiye katıldığını belirten Erol, Altındağ’da artık sanata değer verildiğini söyledi. Erol, Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi’nde açılan keçe atölyesinin bu duruma en güzel örnek olduğuna dikkat çekerek bu atölyede 25 kadının çalıştığını dile getirdi. Tüm bunların Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki sayesinde olduğunu ifade eden Erol: "Altındağ’daki yükselişin mimarı belediye başkanımızdır" dedi. Erol, eskiden Altındağlı kadınların bırakın sanatla uğraşmasını evden çıkamadığını şimdilerdeyse durumun çok farklı olduğunu sözlerine ekledi.

"Bu sayede çocuklarımıza örnek oluyoruz"

Önder Kadın Eğitim Kültür Merkezi’nden Nezaket Babayiğit de ahşap rölyef çalışmasıyla dikkatleri üzerine çekti. Kültür merkezlerinin önemi üzerinde duran Babayiğit, bu eserleri bu merkezler aracılığıyla yaptıklarını aktardı. Babayiğit, Altındağlı kadınlara da çağrı yaptı. Altındağlı arkadaşlarının boşa vakit geçirmemesini isteyen Babayiğit, tüm kadınları kültür merkezlerine davet etti.

İpek koza çalışmasıyla profesyonel sanatçılara taş çıkaran bir başka isim ise Altınpark Kadın Eğitim Kültür Merkezi’nden Leyla Kaya. Kadın eğitim kültür merkezlerinde sanatla uğraşarak çocuklarına iyi örnek olduklarını vurgulayan Kaya, bu sayede iyi bir nesil yetiştireceklerini kaydetti. Leyla Kaya, kültür ve sanat yolunda Başkan Veysel Tiryaki’nin açtığı yolda ilerlediklerinin de altını çizdi.