100 yıl öncesinin köy hayatını şehre taşıyan Altınköy Açık Hava Müzesi, Geleneksel Çocuk Oyunları Derneği’ni ağırladı.

Türk gelenek ve göreneklerini daha yakından tanıma fırsatı bulan yaklaşık 50 öğrenci köy hayatını yerinde inceledi. Öğrenciler, oynadıkları oyunlarla Altınköy’ü kahkahalara boğdu.

Altınköy kahkahalara boğuldu

Altındağ Belediyesi’nin internet sitesinden alınan haberine göre, Altındağ Belediyesi tarafından yapılan ve havasıyla Ankara’ya derin bir nefes aldıran Altınöy, bu sefer de minik öğrencilere kapılarını açtı. Geleneksel Çocuk Oyunları Derneği ile birlikte Altınköy’ün yolunu tutan öğrenciler, temiz havalı ve bol oksijenli bölgeye hayran kaldı. Seksek, yağ satarım bal satarım, topaç çevirmece, tombik, halat çekme, yakan top gibi oyunlar oynayan çocuklar, gönüllerince eğlendi. Uçurtmalarıyla birlikte Altınköy’ü rengârenk bir hale getiren çocuklar, bölgede adeta köy hayatını konu alan bir ders işledi.

Öğrencilerin keyfi yerinde

Öğrencilerden Gökçen Gözütok, köy hayatına uzak kaldıklarını belirterek daha önce böyle bir ortamda hiç bulunmadığını dile getirdi. Altınköy’ün doğal yaşam alanlarından oldukça etkilendiğini ifade eden minik Gökçen, bölgenin şehrin gürültüsünde de uzak olduğuna dikkat çekti. Bir diğer öğrenci Baturalp Çelik ise arkadaşlarıyla birlikte bu güzel ortamda oyun oynamaktan mutluluk duyduğunu kaydetti. Altınköy’e tekrar gelmek istediğini söyleyen Baturalp: "Burada çok güzel vakit geçirdik. Çok eğlendik. Altınköy’ü hiç görmeyen arkadaşlarım mutlaka buraya gelmeliler" diye konuştu.