Altınköy Açık Hava Müzesi’nde bir hasat zamanı daha geldi çattı. 100 yıl öncesinin köy hayatını şehre taşıyan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, köy hayatından esintiler sundu.

"Yaz etkinlikleri" adıyla gerçekleştirilen program çerçevesinde artık köylerimizde bile kaybolmaya yüz tutmuş ritüeller gerçekleştirildi.Altındağ Belediyesi’nin internet sitesinden alınan haberine göre, Altınköy Açık Hava Müzesi yaz etkinlikleri Başkan Tiryaki’nin hasat biçmesiyle başlatıldı. Başkan Tiryaki, köy işlerinde ne kadar hünerli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Ekin biçmeye, meydanda gerçekleştirilen tırpan çekiçleme seremonisi ile start verildi.Kendisinin de köyde doğup büyüdüğünü anlatan Başkan Tiryaki, bu nedenle köy işlerinde başarılı olduğunu söyledi. Başkan Tiryaki, sıcak havaya aldırış etmeden kasketini taktı, boynuna mendili doladı, tırpanı eline aldı ve işe koyuldu. Tırpan çekiçlemenin çok titizlikle yapılması gerektiğini anlatarak, ayrıntılar hakkında basın mensuplarına bilgi veren Tiryaki, daha sonra ekin biçmek için kolları sıvadı.

Başkan Tiryaki, yel değirmeninin hemen önündeki ekin dolu arazide büyük bir ustalıkla buğday biçti. Veysel Tiryaki daha sonra traktör koltuğuna oturdu. Patozu çalıştıran Başkan Tiryaki, anadutla ekinleri patoza yerleştirdi. Ardından, biçilen buğdayla dolu çuvalları atlara yükleyerek değirmene götürdü.

Editör: TE Bilisim