ANKARA - Kış aylarında bakım ve tadilat çalışmaları nedeniyle kapatılan Altınköy Açık Hava Müzesi, tekrar açıldı. 16 Nisan 2016 tarihinde kapılarını tekrar açan Altınköy Açık Hava Müzesi, ziyaretçi rekoru kırıyor. Özellikle hafta sonunda ziyaretçi akınına uğrayan Altınköy’e siyasilerden de yoğun ilgi vardı. Hafta sonu Ak Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan Altınköy’ü gezerken, hafta başında ise eski Bakan ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı Altınköy Açık Hava Müzesi’ni ziyaret eden isimlerden biri oldu.

HAYATİ YAZICI TAŞ FIRINDA EKMEK PİŞİRDİ

Altındağ Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki’nin ağırladığı Hayati Yazıcı, Altınköy turunda civciv sevdi, taş fırında ekmek pişirdi. Sabahın erken saatlerinde Altınköy Açık Hava Müzesi’ne gelen Hayati Yazıcı köy kahvaltısının ardından keşfe çıktı. 100 yıl öncesinin köy hayatının yaşatıldığı Altınköy’de farklı bir gün geçiren Hayati Yazıcı, köyde kısa bir turun ardından köy kahvesinde mola verdi. Burada köyün civcivlerini seven Hayati Yazıcı, tavşan kanı demli çay keyfinin ardından da taş fırının başına geçti. Hayati Yazıcı, köyün kendi buğdayından yapılan tam buğday ekmeğini fırına verdi.

Başkan Tiryaki’den Altınköy’ün yapılış süreci ve içinde barındırdığı unsurları hakkında da bilgi alan Hayati Yazıcı, Altındağ Belediyesi tarafından hayata geçirilen bu projenin Ankara için önemli bir kazanım olduğuna dikkat çekti.