ANKARA - Geleneksel dansları breakdansla buluşturan ve geçtiğimiz yıl seyirciden yoğun ilgi gören Red Bull Anadolu Break dans gösterisi, bu yıl hem kaçıranlar hem de gösteriyi tekrar izlemek isteyenler için ikinci kez izleyiciyle buluşuyor. Turne, İzmir, Adana, Bursa ve İstanbul rotasının ardından yarın Ankara’da noktalanacak.

2014 senesinde Red Bull tarafından hayata geçirilen Anadolu Break belgeseliyle temelleri atılan Red Bull Anadolu Break gösterisi izleyicinin yoğun ilgisi üzerine ikinci kez sanatseverlerle buluşuyor. İlk durağı İzmir olan gösteri sonrasında Adana’da, Bursa’da ve İstanbul’da dans severlerle buluştu. Anadolu Break dans ekibi turnenin son olarak Ankara’da Congresium’da sahne alacak.

İkinci yılında da ilk yılında olduğu gibi 5 şehri gezecek olan turnenin koreograflığını ünlü dans topluluğu Flying Steps'in kurucularından Kadir ‘Amigo’ Memiş üstleniyor. Müzik direktörlüğünü Berlin’de yaşayan besteci Nevzat Akpınar, müziklerin aranjörlüğünü ise yerli Hip Hop sahnesinin usta "beat-maker"ı Da Poet’in yaptığı gösteri, modern ile gelenekselin birlikteliğinden doğan dansların ve kültürün hikâyesini sahneye taşıyor.

Editör: TE Bilisim