ANKARA - Ankara Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Numune Hastanesi yanında yer alan eski Ankara Büyükşehir Belediyesi binasının 3 haftadır süren yıkımı sırasında bir felaket yaşanmadan gerekli güvenlik önlemler alınıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını talep etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde Levent Gök, belediyenin kendisine ait binanın 3 haftadır süren yıkımı işinde gerekli güvenlik önlemlerini almadığını, emniyet kemeri, baret ve eldiven kullanılmadan çalışıldığını, çevreye toz, toprak yayıldığını, inşaattan fırlayan taşların Numune Hastanesi polikliniğinde cam kırarak içeriye düştüğünü, tesadüfen bir yaralanmaya ya da ölüme yol açılmadığını ama bunun bir garantisi olmadığını, her an bir felaket yaşanması ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

CHP'li Gök, bu bilgiler ışığında Başbakan Davutoğlu'na şu soruları yöneltti:

"Yıkım işi kim tarafından yapılmaktadır? Yıkım işini yapan firma nasıl seçilmiştir? Hangi kurul karar vermiştir?

Yıkımın son derece ilkel koşullarda ve işçi ve iş sağlığı güvenliği ve çevre güvenliği sağlanmadan yapılmasına niçin göz yumulmaktadır?

Yıkımı yapılmakta olan binanın hemen yanındaki poliklinik hizmeti veren binadaki poliklinik çalışanlarının, doktor, hemşire teknisyenler dahil tüm çalışanların sağlığını gürültü, yer sarsıntısını andıran sallanmalar ve toz kötü yönde etkilenmesi ve 4 çalışanın boğaz ağrısı nedeni ile raporlu oluşu dikkate alınarak yapılan yıkım çalışmasının incelenerek gerekli önlemlerin alınmasını düşünüyor musunuz?

Yıkım işleminin cumartesi, pazar ya da mesai saatleri dışında saat 17.00’ den sonra yapılması için ilgililere bir talimat verecek misiniz?

Çevreye düşebilecek bir beton tuğla parçasını ve yıkım sırasında yayılan tozu önleyecek branda çekilmesi niçin sağlanmamıştır?

Yan binada Numune Hastanesi Polikliniğinde enjeksiyon yapılmakta iken camı kırarak içeri düşen, tesadüf eseri kimseye değmeyen taşın bir başka sefer yine sadece cam kırılmasıyla sınırlı kalacağının bir garantisi var mıdır?

Çalışanların baret ve eldiven ve güvenlik kemeri kullanmadıkları bu binada tahtadan yapılmış bir düzenekle yasak savma amaçlı koruyucuyla cürufun üst katlardan sokağa dökülmesi önlenmek istenmişse de tehlikelerle dolu bu yıkım çalışması her an çevreye zarar verme potansiyeli taşıdığından gerekli önlemler alınıncaya kadar çalışmayı durduracak mısınız?

Güvenli bir çalışma ve yaşama ortamı hazırlamak ve bu ortamı sürdürmekle görevli olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılmakta olan bu yıkım işleminde çalışanların ve çevrede yaşayanların mal ve can güvenliğini sağlamada gerekli tüm önlemleri almaları konusunda bir felaket yaşanmadan uyarılmalarını sağlayacak mısınız?