Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Dairesi Başkanı Celil Sipahi, tatile çıkacak vatandaşları, evlerinde yangın ve su baskını olma ihtimaline karşı uyardı.

Sipahi, yaptığı yazılı açıklamada, tatile çıkarak evlerini uzun süre boş bırakacak vatandaşların, yangın ve su baskını ihtimaline karşı dikkatli olmalarını istedi.

Yaz aylarında hava sıcaklıklarının yükselmesiyle yangınların arttığını vurgulayan Celil Sipahi, yangınlarda en önemli nedenin ihmal ve tedbirsizlik olduğuna dikkati çekti.

"Basit önlemler çoğu zaman yangın tehlikesini tümüyle ortadan kaldırır. Bazen de olası bir yangının en az zararla atlatılmasına yardımcı olur" ifadesini kullanan Sipahi, açıklamasında, tatile çıkarken doğalgaz ve tüp gaz kaynaklarını ana vanalarından kapatılması, açık ve arızalı musluk bırakılmaması uyarılarında bulundu.

-"Araçta yangın söndürme

cihazı bulundurun"

Celil Sipahi, açıklamasında ayrıca, konut, işyeri ve motorlu araçlarda uygun yangın söndürme tüpünün bulundurulması gerektiğini hatırlattı.

Tatile kendi araçlarıyla çıkan vatandaşların araçlarında 2 kilogramlık kimyasal tozlu yangın söndürme cihazı bulundurmasının şart olduğunu anımsatan Sipahi, standart nitelikte bir cihazın uygun koşullarda muhafazasıyla ortalama 2 yıllık kullanım ömrü olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilisim