ODTÜ Vişnelik Çim Amfi olarak bilinen ODTÜ Mezunları Derneği (MD) Vişnelik, 11, 12, 13 Ekim’de Vişnelik Müzik Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Atlantis Yapım organizasyonuyla farklı müzik türlerinin yıldız isimleri üç gün boyunca Ankara izleyicisi ile buluşacak. Athena, MFÖ, mor ve ötesi, Yeni Türkü, Ceza, Cem Adrian, Norm Ender, Pilli Bebek, Sattas, Babazula, Can Gox , Can Bonomo’nun konser vereceği festivalde; gece 00:00’dan sonra gerçekleşecek after party konseptinde; Kozmonotosman, Elektro Hafız ve Ekin Beril de pikapların başına geçerek konukları saatlerce dans ettirecek. Ankara’nın en değerli konumlarından birinde, şehrin en önemli açık hava mekânı ODTÜ MD Vişnelik, Atlantis Yapım ile yenilenen işletme yönetimi, izleyicilerin beğenilerine yönelik olarak hazırlanan etkinlikleriyle başkentlileri müzik ile buluşturuyor. Birbirinden ünlü sanatçıların konserleri, müzik festivalleri ve çeşitli sahne sanatlarına ev sahipliği yapan mekan 6000 kişilik kapasitesiyle Vişnelik Müzik Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Festivalin biletlerine www.biletix.com ve biletix satış noktalarından ulaşılabilir. Festival programı; Kapı açılış: 14.00 Gece bitiş: 00.00 Afterparty kapalı alan: 00.30 >11 Ekim 2019 Cuma Birlikte Güzel Sahnesi Athena Ceza Yeni Türkü Sattas Bluepack After Party Kozmonotosman >12 Ekim 2019 Cumartesi Birlikte Güzel Sahnesi MFÖ Can Bonomo Norm Ender Baba Zula Bluepack After Party Elektro Hafız >13 Ekim 2019 Pazar Birlikte Güzel Sahnesi mor ve ötesi Cem Adrian Pilli Bebek Can Gox Bluepack After Party Ekin Beril

Trio Hexis ilk konserleri ile ENKA Sahnesi'nin konuğu oluyor

TRİO Hexis Türkiye’de Oda Müziği alanına yeni bir soluk getirecek, kariyerlerine eğitmenlik, oda müziği, orkestra sanatçılığı ve solist sanatçılar olarak devam eden Gökhan Aybulus (piyano), Erkin Onay (keman), Çağ Erçağ (Viyolonsel) üçlüsünden oluşan bir gruptur. Ülkemizin üç değerli sanatçısını bir araya getiren ortak tutku, müzikteki farklı renkleri keşfetmek ve özgün bir repertuvarla dinleyicilerle buluşmaktır. L.v. Beethoven, İlhan Baran ve J.Brahms eserlerinden oluşan repertuvar ile kusursuz müzikal birlikteliklerini, klasik müzik seyircisine tanıtacakları ilk konseri için 1 Ekim Salı akşamı ENKA Oditoryumu’nda buluşuyorlar. Tarih: 01 Ekim 2019 Salı, Saat: 20.30, Yer: ENKA Oditoryum, İstanbul.

Çamlıdere’de güzel bir gün

ŞEFLİĞİNİ ses sanatçısı ve bestekâr Celal Abacı’nın yaptığı Keçiören ve Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) Türk sanat müziği koroları üyeleri geçtiğimiz Pazar günü Çamlıdere’de keyifli bir hafta sonu yaşadı. Sabah erken bir saatte Keçiören Neşet Ertaş Kültür Merkezi önünde buluşan topluluk, bir otobüsle Çamlıdere’ye hareket etti. İlçenin girişindeki gölet kenarında güzel bir sabah kahvaltısı gerçekleştiren topluluk ilçe merkezinde bulunan Şeyh Ali Semerkandi külliyesini ziyaret edip yöresel ürünler alış verişi yaptı. Ardından Cuf Cuf Oyun ve Oyuncak, Terazi, Doğan-Hayvan Müzeleri ile Çamlıdere Kültür Evi ayrı ayrı ziyaret edildi. Hemen ardından Aluçdağı Mesire Alanı’na geçildi. Bir grup özel parkurda yürüyüş yaparken diğer grup kendileri için hazırlanan yerde sohbetler gerçekleştirdi. Daha sonra köfte-bulgur pilavı ve salatadan oluşan güzel bir yemek ayran eşliğinde iştahla yendi. Elbette müzik topluluğu olur da şarkı türkü olmaz mı? Geziye katılan saz sanatçıları Fevzi İptaş ve Adnan Okan’ın eşliğinde şarkılar/türküler seslendirildi. Celal Abacı Hoca’nın mini konseri ise doyumsuzdu. Topluluk akşamüzeri Ankara’ya hareket etti. KEÇİÖREN TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU çalışmalarına 28 Eylül Çumartesi günü Yılmaz Güney Sahnesi’nde 16.00-18.00 saatleri arasında başlayacak. TKİ TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU ise bugün 18.00-20.00 saatleri arasında kurumun konferans salonunda ilk çalışmasını yapacak. Bazı toplulukların, koro çalışmalarının başlangıç tarihi, yeri ve zamanı şöyle: >KİYAD TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU Şef: Vedat Kaptan Yurdakul. Çalışma yeri ve zamanı: Kayseri İli Yardım Derneği Salonu (Libya Caddesi 34 / 2 Çankaya – Ankara), 28 Eylül 2019 Cumartesi,15.00-17.30. >ENGÜRÜ TÜRK MÜZİĞİ DERNEĞİ Şef: Vedat Kaptan Yurdakul. Çalışma yeri ve zamanı: Kayseri İli Yardım Derneği Salonu (Libya Caddesi 34 / 2 Çankaya – Ankara), 29 Eylül 2019 Pazar, 15.00-17.30. >TÜRKÜ ZAMANI TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU Şef: Cengiz Taşkent. Çalışma yeri ve zamanı: Türkiye Barolar Birliği Binası (Tunus Caddesi No:12 Kavaklıdare), 30 Eylül 2019 Pazartesi, 18.00-20.00. >MEŞK-İ NEVA TSM KOROSU Şef: Cengiz Taşkent. Çalışma yeri ve zamanı: Türkiye Barolar Birliği Binası (Tunus Caddesi No:12 Kavaklıdare), 02 Ekim 2019 Çarşamba, 18.00-20.00. > SÛZ-İ DİL-ÂRÂ TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU Şef: Şentürk Deveci. Çalışma yeri ve zamanı: Tokaf Vakfı (GMK Bulvarı 14/20 Saray Apt. Kat 7 Demirtepe – Ankara) 03 Ekim 2019 Perşembe, başlama saati 18.30. >TSM GÖNÜLLÜLERİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA DERNEĞİ KOROSU Şef: Ziya Levent Topçuoğlu. Çalışma yeri ve zamanı: TPAO Lokali (Necatibey Caddesi No: 23 Kat: 7 Sıhhiye – Ankara), 10 Ekim 2019 Çarşamba, başlama saati 18.45.