ANKARA - Başkan Demirel, Zabıta Haftası ve Zabıta Teşkilatının kuruluşunun 189. yıldönümü dolayısı ile Ankara’da görev yapan 1.500 zabıtayı Etimesgut’ta ağırladı.

Etimesgut Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Zabıta Haftası ve Zabıta Teşkilatı’nın Kuruluşunun 189. yıldönümü dolayısı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıtası ile 25 metropol ilçe belediyesinin zabıta müdürleri ile personelini öğle yemeğinde ağırladı. Grandpark Salonu’nda düzenlenen yemeğe Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç, Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak, ilçe belediyeleri zabıta müdürleri, birim amirleri ve zabıtalar katıldı.

Şehitler için dualar

Hakkari Dağlıca’dan gelen şehit haberleri nedeniyle seymen gösterisi dahil diğer etkinlikler iptal edildi. Yemeğin verildiği salon ayyıldızlı bayraklarla süslendi. Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Programda konuşan Başkan Demirel, birlik, beraberlik vurgusu yaptı, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve Türk Milletine başsağlığı diledi.

Zabıtaya tavsiye

Demirel, zabıtalara; "Görevinizi layıkıyla yerine getirin, ne yaparsanız yapın gönülden yapın, özveriyle yapın. Esnafa ve vatandaşlara daima güler yüzlü olun" tavsiyesinde bulundu. Zabıtanın görev yaptıkları bölgelerde huzur ve güveni sağladığını ifade eden Demirel, "Bütün zabıta teşkilatımızın zabıta haftasını ve kuruluşunun 189. yıldönümünü tebrik ediyor, görevlerinizde başarılar diliyorum" dedi.

Demirel’e plaket

Yunus Aluç da Büşükşehir Belediyesi Zabıtası olarak ilçe zabıta müdürlükleriyle büyük bir uyum içinde çalıştıklarını belirterek, bu uyumun Ankaralı’nın huzurunu ve güvenini sağladığını kaydetti. Diğer yandan Başkan Demirel, program öncesi ilçe zabıta müdürlerini makamında ağırlayarak bir süre sohbet etti. Abdurrahman Karabudak, Demirel’e zabıta teşkilatının tarihini anlatan plaket takdim etti.
Editör: TE Bilisim