ANKARA - Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, Uluslararası 6. Ankara Fotoğraf Günleri’ne ev sahipliği yapıyor.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, sanatseverler, Fotoğraf Sanatı Kurumu (FSK) tarafından düzenlenen Uluslararası 6. Ankara Fotoğraf Günleri söyleşi, sergiler, gösterimler ve dinletilerle dolu dolu bir hafta geçirecek

Kültür Bakanlığı ve Çankaya Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 6.’sı düzenlenen Uluslararası Ankara Fotoğraf Günleri, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen "Sanatta 50 Yıl" ve "Emek Ödülleri" töreni ile başladı.

Etkinliğin açılış konuşmasına "Karanlık varsa sanatımız yok" sözleriyle başlayan FSK Başkanı Necip Evlice, sanattan güncel yaşama atıflarda bulunarak bir değerlendirme yaptı. Evlice, "Karanlık varsa sanatımız yok. Çünkü biz ışıkla ve onun aydınlattığı her şeyle çalışıyoruz. Görüyoruz ve gösteriyoruz. Gerek ülkemizde, gerekse dünyanın birçok yerinde, ne yazık ki insanlığın ve onlara ait birikimlerin karanlığa gömülme çabalarına tanıklık ettiğimiz bir dönemden geçiyoruz. Bu tanık oluş bizleri bir yandan derinden yaralayıp sarsarken; sanatçı duyarlılığımızla, gönüllerimizi ortaya koyarak, ışığın peşinden koşmaya; geleceğe, yarınlara; doğadan, yaşamdan, kentlerden, nehirlerden, sokaklardan, gökyüzünden ve kuşlardan ve bizden; ışıkla aydınlatılmış, fotoğrafla çerçevelenmiş hatıralar, bir bellek ve miras bırakmaya çalışıyoruz" dedi.

Evlice sözlerini, "Bizlerin ve tüm katılımcı sanatçılarımızın burada ortaya koyduğu yoğun emeğin sessiz suretleri olan fotoğraflara lütfen dikkatle bakın! Duvarlarda sessizce duran ancak gözlerimize yer yer çığlıklar atan, yer yer şarkılar söyleyen, bazen bir masal anlatan her karede, karanlığa karşı bir direniş var! Bu direnişte ve yaşama aydınlık yanından tutunma inadımızda; bizleri yalnız bırakmadığınız için en çok sizlere sonsuz teşekkürler" sözleriyle tamamladı.

FSK’DAN SANATA VE EMEĞE SAYGI

Düzenleme Kurulu’nda Sami Türkay, İlkay Tokaç; Yunus Topal, Canan Karabulut, Necip Evlice, Handan Güler, Duygu Nazire Kaşıkçı, Nurhan Han Erdem, Turna Özkaplan’ın yer aldığı 6. Uluslararası Ankara Fotoğraf Günleri’nde fotoğrafa ömrünü adamış sanatçılar da unutulmadı.

Ali Değer, Tekin Ertuğ, Mehmet Kocaoğlu’na Emek Ödülleri verilen törende, fotoğrafta 50 yılını dolduran Ersin Altan, Göker Müftüoğlu, Prof Güler Ertan, Hasan Saltık, Mehmet Bayhan, Osman Aziz Yeşil’e "Sanatta 50 Yıl Heykelleri" takdim edildi.

ÇSM TÜM KATLARIYLA FOTOĞRAF SANATININ HİZMETİNDE

Andrey Veretennikov’un "Dört Bir Yan", Atölye Gri’nin "Geçmişten Günümüze", Atölye Işık Gölge’nin "Düşünmek Cesaret İster", Çankaya Belediyesi Çengel Kafe ve ÇAÇOY ekibinden engelli çocukların gözünden doğa, Fotoğraf Ustaları Fotoğraf Sergisi, Türkiye Fotomuhabirleri Derneği’nin "Ödüllü Basın Fotoğrafları", FSK Karma Üye Sergisi "Değişim", FSK Gezi Grubu’nun "Arjantin Patagonyası", Mehmet Turgut’un "1 Hayat İstiyorum", Serkan Turaç ve Bedri Fırat Koçak’ın "Fotomotion", Tekin Ertuğ Atölyesi’nin "Yaşayan Çamlıdere 1", Yaratıcı Doğa Atölyesi’nin "Doğayı Farklı Algılamak", Yaratıcı Portre Atölyesi’nin "Düşsel Portreler" sergileri, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin tüm katlarında 31 Mart’a dek izlenebilir.