ANKARA- Ankara Fındıklı Kültür ve Dayanışma Derneği, Rize ili Fındıklı ilçesinin kurtuluşunun yıl dönümünde gerçekleştirdikleri geleneksel buluşmalara bir yenisini daha ekledi. Ankara’da ikamet eden Rizeliler, geceye büyük ilgi gösterdi.

Yaklaşık 500 kişinin davetli olduğu ve Velo Balo Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyon, Fındıklı ilçesinin fotoğraflarından oluşan slayt gösterisi ile başladı. Gösterinin ardından söz alan Dernek Başkanı İbrahim Kartal, "Herkes doğduğu toprakları sever, ancak biz Rize’ye, Fındıklı’ya kara sevda ile bağlı olan insanlarız. Gecemizi terör saldırıları nedeniyle ertelesek mi diye düşündük. Ancak hem sizlere verdiğimiz söz hem de teröre boyun eğmemek adına bu buluşmayı gerçekleştirdik. Terör saldırısı sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum." dedi.

HORON SAHNEYE SIĞMADI

Kartal’ın konuşmasının ardından gecede Karadeniz müzikleri ile tanınan Grup Koliva sahne aldı. Memleket hasretini gideren Rizeliler, dev horon ekibi ile şarkılara eşlik ettiler. Sahneye sığmayan horon gösterisi renkli anların yaşanmasına sebep oldu. Davetliler gecenin sonunda ise bol bol hatıra fotoğrafı çekildiler.