Ankaragücü Teknik Direktörü Hayati Soydaş, Tarsus galibiyetini değerlendirirken, taraftarlara sitem etti.

ANKARA-Ankaragücü teknik direktörü Hayati Soydaş, Tarsus İdmanyurdu maçından sonra oldukça sitemkar bir açıklama yaptı.

 Hayati Soydaş, sahadaki oyundan ve mücadeleden memnun olduğunu ancak tribünlerden yeteri kadar destek görmediğini belirterek taraftarlarına sitem etti.

Ortaya konan iyi mücadeleye rağmen ortaya çıkan memnuniyetsizliğe anlam veremediğini belirten Hayati Soydaş, " Geldiğimiz günden takımı ayakta tutmak için mücadelemizi sürdürüyoruz. Şu anki şartlar pek olumlu değil. Bazı konuları dillendirmeyince insanlar durumun farkında olmuyor sanırım. 15 kişiyle idman yapıyoruz, buna rağmen şikayet etmiyoruz. Çocuklar aslan gibi mücadele ediyor, formanın hakkını vermeye çalışıyor. Oyuncuları desteklemek gerekiyor. Oyunu beğendirmek için daha ne yapacağız ki? Direkten dönüyor, az farkla auta gidiyor, net pozisyonlar oluşuyor. Maç boyunca pozisyonları üretmesek memnuniyetsizliğe anlam verebilirim ama bu şekilde verilen tepkilere anlam vermem mümkün değil. Çocuklar çok ciddi bir mücadelenin içerisindeler, bunun bilincinde olunmalı. Kadro kısıtlığı yaşadığımız bu dönemde Çarşamba-Pazar maça çıktık, her şeyin üstesinden gelmeye çalışıyoruz." dedi.

Maç oynanırken kendilerini yalnız hissettiklerini itiraf eden Soydaş, "Bugün uzun süre sonra ilk galibiyetimizi aldık, bunun arkası da gelecek. Bu süreç içerisinde moral kazanmak çok önemli. Çocukların kendi güvenlerini geri kazanması için bu galibiyetin önemi çok fazlaydı. Bazı konularda kendimizi yalnız hissediyoruz, görünen o ki; kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Bazı avantajlarımızı kullanamıyoruz, bazı insanlar çok hovarda davranıyor. Bir tane Ankaragücü var, bu düşünceyle harekete edilmeli. Bu takımı ne şartla olursa olsun desteklemek lazım. Dünyanın her yerinde maçın uzatma dakikalarında rakibin ataklarında ıslık çalınır, ama bugün tam tersini gördük. 1-0 önde olmamıza rağmen küfür yiyoruz. Bunun izahını yapamıyorum. " diye konuştu.

Sahaya çıkacak kadro konusunda çok titiz davranıldığını belirten Ankaragücü Teknik Direktörü Hayati Soydaş, Play-Off mücadeleleri öncesinde tüm oyuncuları hazır tutmak için büyük uğraş verildiğini vurguladı.

 Soydaş ifadelerini şöyle sürdürdü:

 "Sakatlıktan çıkan oyuncuların tam iyileşmesi için beklemek zorundayız. Sakatlığı geçmediği zaman oynatırsak tekrar nüksedebilir. Bunun riskine giremeyiz. Oyuncularımızı Play-Off karşılaşmalarına hazır sokmalıyız. Aynı zamanda bunun uğraşını veriyoruz. Kısıtlı kadromuzla en iyisini vermeye çalışıyoruz. Çok pozisyona giriyorduk ama atamıyorduk. Talihsizliğimizi de bugünkü galibiyetle kırdığımızı düşünüyorum. Bugün rakibe verdiğimiz pozisyonlardan da ders çıkaracağız. Bunun da farkındayız. Geleceğe daha sağlam adımlarla yürüyeceğimizi düşünüyorum."

Puan cetvelinde 42 puanla beşinci sırada bulunan, Ankaragücü 3 Nisan Pazar günü deplasmanda saat 14.30’da lider Manisaspor ile oynayacak. Başkent takımı futbolcuları çalışmalarına bugün başlayacak.